جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

مانور سونامی زلزله فرضی ۹ ریشتری فردا در سواحل ایران برگزار می‌شود

نسخه قابل پرینت
کد خبر:7232
چهارشنبه، ۱۷ شهریور، ۱۳۹۵ | 09:48

مانور سونامی زلزله فرضی ۹ ریشتری فردا در سواحل ایران برگزار می‌شود

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی از برگزاری مانور بین‌المللی اعلام خطر سونامی در گسل  مکران در نزدیکی سواحل ایران، همزمان با کشورهای حاشیه اقیانوس هند در روز پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه جاری  خبر داد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر ناصر حاجی زاده ذاکر در این خصوص گفت: مانور بین‌المللی اعلام خطر سونامی از طرف سازمان بین الدول اقیانوس شناسی تحت نظر یونسکو همزمان با کشورهای حاشیه اقیانوس هند توسط مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه و در مرکز اقیانوس شناسی (چابهار) و با مشارکت فرمانداری، اداره کل مدیریت بحران استان، هلال احمر، اورژانس، شهرداری، اداره بندر، نیروی انتظامی، منطقه آزاد، شیلات و شورای روستای رمین در روستای ساحلی لیپار برگزار می‌شود.

وی با بیان این که این مانور روند موجود در سامانه هشدار سونامی اقیانوس هند و همچنین دستورالعمل عملیاتی کشورهای این حوزه را به خوبی می‌آزماید، هدف از برگزاری این مانور را افزایش آمادگی و ارزیابی قابلیت های کشورها و همچنین ارتقای سطح همکاری های منطقه‌ای دانست و افزود در این مانور همه سازمان‌های مرتبط در زنجیره هشدار سونامی بویژه جوامع محلی ساحلی حضور خواهند داشت.

دکتر علی خوش خلق، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه نیز در این خصوص گفت: نام رسمی این مانور که در کمیته هماهنگی‌های بین‌الملی سامانه هشدار سونامی اقیانوس هند وابسته به یونسکو، برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود Exercise Indian Ocean Wave 2016 (IOWave16) است و کشورهای حوزه اقیانوس هند را در شرایطی مشابه با وقوع سونامی قرار داده و از سازمان های دولتی انتظار تصمیم‌گیری‌های به موقع و مناسب دارد.

به گفته وی سناریوی سونامی در نظر گرفته شده در این مانور حاصل از زلزله فرضی ۹ ریشتری در گسل مکران است.

وی خاطرنشان کرد : در گذشته نیز مانورهای سونامی در سال ۲۰۰۹ (IOWave09)، سال ۲۰۱۱ (IOWave11) و سال ۲۰۱۴ (IOWave14) برگزار شده است که متاسفانه جمهوری اسلامی ایران در آنها شرکت فعالی نداشته است.

دکتر خوش خلق تصریح کرد در حال حاضر مرکز ملی پیش‌بینی و هشدار مخاطرات دریایی وابسته به پژوهشگاه با توجه به سوابق فعالیت‌های علمی و پژوهشی در زمینه سونامی، از طرف این سامانه به عنوان مرکز هشدار سونامی در ایران شناخته می‌شود و دریافت‌کننده این هشدار هاست.

وی افزود این مرکز پس از بررسی پیام‌های دریافتی و ارزیابی اطلاعات، هشدارهای لازم را به جوامع ساحلی و سازمان مدیریت بحران ارسال خواهد کرد و خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته توسط مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) و مساعدت و همکاری سازمان مدیریت بحران کشور و استان سیستان بلوچستان، برگزاری این مانور به صورت عملیاتی در بخشی از سواحل شهرستان چابهار و به صورت پایلوت انجام خواهد شد.

دکتر حسین نگارستان مشاور رئیس پژوهشگاه در امور اجرایی مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) نیز در خصوص برنامه مانور اظهار داشت: مانور شامل اعلام زلزله ۹ ریشتری فرضی در گسل مکران در نزدیکی سواحل ایران در پاکستان است که از سوی سازمان بین الدول اقیانوس شناسی از طریق نرم افزار مربوطه به مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی مستقر در پژوهشگاه اعلام می‌شود و متعاقبا پس از انتقال اطلاعات به چابهار، اعلام خطر با صدای آژیر در روستای لیپار به اطلاع اهالی خواهد رسید که طی آن روستائیان با فرار نمایشی از کنار ساحل به محل امن منتقل می‌شوند و در آنجا ضمن استقرار در چادرهای هلال احمر و اورژانس، خدمات اورژانسی را در صورت نیاز دریافت می‌کنند.

دکتر نگارستان همچنین گفت در راستای برگزاری این مانور، یک کارگاه آموزشی برای افراد شرکت کننده در مانور شامل اعضای شورای روستای رمین، مردم رمین و لیپار و نیز ادارات و نهادهای شرکت کننده در مانور در محل مرکز اقیانوس شناسی چابهار چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ برگزار می‌شود.

گفتنی است در پایان این مانور بین‌المللی و منطقه ای، گزارشی از مشارکت و حضور جمهوری اسلامی ایران در اختیار کمیسیون بین الدول اقیانوس شناسی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

فراوانی ذرات میکروپلاستیک در رودخانه‌های منتهی به دریاچه خزر

مدل‌سازی مقادیر شفافیت آب با داده‌های ماهواره‌ای

شناسایی گونه جدیدی از میگوی صدفی در جنوب شرقی ایران

جایزه پژوهشی بنیاد هومبولت آلمان به جانورشناس ایرانی رسید

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها