جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا، مدال بنجامین فرانکلین ۲۰۲۳ را دریافت کرد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:50378
شنبه، ۹ اردیبهشت، ۱۴۰۲ | 13:39

استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا، مدال بنجامین فرانکلین ۲۰۲۳ را دریافت کرد

مراسم اعطای مدال بنجامین فرانکلین  ۲۰۲۳ به دکتر نادر انقطاع، استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا و دیگر برندگان امسال این مدال برگزار شد.

به گزارش دیده بان علم ایران، مراسم اعطای این دوره از مدال های بنجامین فرانکلین که یکی از قدیمی ترین جوایز علم و فناوری دنیاست، ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت) در موسسه فرانکلین در فیلادفیای آمریکا برگزار شد.

پروفسور نادر انقطاع، استاد مهندسی برق و سیستم در دانشگاه پنسیلوانیا به دلیل نوآوری‌های دگرگون ‌کننده‌اش در مهندسی مواد جدید که با امواج الکترومغناطیسی با روش‌های بی‌سابقه‌ای در تعامل هستند و کاربردهای گسترده‌ای در محاسبات فوق‌سریع و فناوری‌های ارتباطی دارند به عنوان یکی از ۹ برنده امسال جایزه بنجامین فرانکلین برگزیده شده است.

مدال بنجامین فرانکلین از سال ۱۸۲۴ توسط موسسه فرانکلین در آمریکا اهدا می‌شود و در فهرست برندگان آن، نام های بزرگی چون آلبرت انشتین، نیکولا تسلا، الکساندر گراهام بل و ماکس پلانک دیده می شود.

نادر انقطاع از پیشتازان رشته نانو تکنولوژی در جهان محسوب می‌شود. تحقیقات او در زمینه متامواد و نقش نور در نانو تکنولوژی بر رشته‌های متعددی از نجوم و علوم کامپیوتر گرفته تا پزشکی و فنون ارتباطات تأثیر گذاشته است. او مشارکت‌های مهمی در زمینه‌های متامواد، اپتیک تبدیل، اپتیک پلاسما، نانوفوتونیک، فوتونیک گرافین، نانومواد، اپتیک نانوسکیل، نانو آنتن‌ها و آنتن‌های مینیاتوری انجام داده است.

انقطاع که متولد ۱۳۳۴ در تهران (محله چهارراه عزیزخان) است، مدرک لیسانس خود را از دانشکده فنی دانشگاه تهران و فوق لیسانس و دکتری خود را از مؤسسه فناوری کالیفرنیا دریافت کرده است.

این دانشگر ایرانی پیش از این نیز افتخارات و جوایز متعددی کسب کرده که مدال ایزاک نیوتن و جایزه موسسه فیزیک انگلستان در سال ۲۰۲۰، جایزه ماکس بورن ۲۰۲۰، جایزه پیشرو نانوتکنولوژی سال ۲۰۱۸، جایزه علمی ویلیام استرایفر سال ۲۰۱۷ جامعه فوتونیک موسسه IEEE و جایزه ۲۰۱۵ جامعه بین‌المللی حرفه‌ای در اپتیک و فوتونیک کاربردی و جایزه «بالتازاو ون در پول» اتحادیه بین المللی علوم امواج رادیویی و جایزه جرج هیلمیر سال ۲۰۰۸ از جمله آنهاست.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا، برنده مدال بنجامین فرانکلین ۲۰۲۳ شد

دانشمند ایرانی، برنده مدال «آیزاک نیوتن» ۲۰۲۰ شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها