جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

برگزیدگان «شایسته تقدیر» جشنواره فارابی، مشمول تسهیلات بنیاد ملی نخبگان می‌شوند

نسخه قابل پرینت
کد خبر:48005
یکشنبه، ۲۷ تیر، ۱۴۰۰ | 13:02

برگزیدگان «شایسته تقدیر» جشنواره فارابی، مشمول تسهیلات بنیاد ملی نخبگان می‌شوند

رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی با اعلام تصویب بهره مندی منتخبان «شایسته تقدیر» جشنواره فارابی از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان گفت: برگزیدگان رتبه اول تا سوم این جشنواره تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند و بر اساس اصلاحات انجام شده با توجه به دقت و سختگیری ای که در روند داوری این جشنواره از دوره هشتم به بعد اعمال شده، شایستگان تقدیر این جشنواره نیز تحت حمایت‌های این بنیاد درخواهند آمد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، دکتر حسین میرزائی که در اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی سخن می‌گفت همچنین با گرامیداشت تقارن این مراسم و تکریم برگزیدگان علوم انسانی و اسلامی با سالگرد شهادت امام باقر (ع)اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی فارابی امروز به دوازدهمین آیین تکریم خود رسیده است. این شجره طیبه که کوشیده است در حد بضاعت مزجاه خود، احترام به علم و خصوصا علوم انسانی و اسلامی را در کشور ترویج نمایداز باب «من لم شکر المخلوق لم یشکر الخالق» از انسانهایی سپاسگزاری می‎کند که عمر شریف خود را صرف علم و معرفت کرده و چراغ آن را با انجام پژوهشهای اصیل و کیفی و مرتبط با جامعه و مسائل آن و فرهنگ و ذخایر معنوی این سرزمین با شکوه روشن نگاه داشته و به حداقلی از معیشت بسنده کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: سخن از تعارض علم و ثروت نیست و از علمی که در مسیر صحیح خود بتواند به ثروت برای جامعه و عالم منجر شود همواره باید حمایت کرد ولی این مسیر برای علوم انسانی بسیار دشوار است و ضمن آنکه بخشهایی از آن از این مزیت برخوردار است اما پاره‌ای دیگر به اقتضاء مسئولیت رهایی بخشی و انتقادی خود، مسیر روشنگری را پیشه خود ساخته و کارکردی دیگر دارد. کارکردی که در کنار وجه کاربردی علوم انسانی مکمل، مقوم و مصحح هم می‌باشند.

میرزائی افزود: امسال، آخرین سال قرن چهاردهم شمسی است، قرنی که در سرزمین ما از پرفراز و نشیب‎‌ترین قرنها بوده است. فراموش نمی‌کنیم که در ابتدای این قرن یعنی در سال ۱۳۰۱ تعداد دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه ما ۴۴ هزار و ۸۱۹ نفر بوده و به نسبت جمعیت قریب به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر آن زمان یعنی کمتر از نیم درصد افراد جامعه و در آموزش عالی نیز در سال ۱۳۱۳ که دانشگاه تهران با تجمیع مدارس و مراکز آموزش عالی پیشین تاسیس می‌شود، هزار و ۴۳ دانشجو وجود دارد و کل دانشجویان ما در سال ۱۳۲۰ به تعداد ۳۳۶۷ نفر در سال ۱۳۵۵ این به تعداد ۱۵۴ هزار و ۲۱۵ نفر می‌رسد. این میزان در بخش دانش آموزی اکنون قریب ۱۵ میلیون نفر و در بخش دانشجویی سه میلیون و و ۳۰۰ هزار نفر و در مجموع از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور ۲۰ درصد آن را پوشش می‌دهد و روزگاری تا ۳۰ درصد جمعیت کشور را نیز در بر می گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بخش آموزش، آموزش عالی، علم و فناوری جامعه ما به یمن تلاش های صورت گرفته از میرزا حسن رشدیه که واقعا به تعبیر نیما «یاد او روشنم می‌دارد و قوتم می‎بخشد»، محمد بهمن بیگی آموزش عشایری و توران میرهادی و کسانی که در ساحت رسمی از وزارت معارف تا وزارت آموزش و پرورش کنونی زحمات طاقت فرسایی کشیدند و تلاش های بی شائبه‌ای که از زمان تاسیس دانشگاه تهران تا وزارت علوم، وزارت فرهنگ و آموزش عالی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته است و تاکید جدی که در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری بر اکوسیستم فناوری و نوآوری صورت گرفته است، مجموعه مکمل و قابل احترام دفاعی را به وجود آورده است که آگاهی بخشی و توانمندسازی مردان و زنان سرزمین ما را در کارنامه ارزشمند خود دارد و به اذعان پژوهش های متقن ملی معلمان و استادان قابل اعتمادترین افراد و مدرسه و دانشگاه مهمترین نهادهای تخصصی دارای سرمایه اجتماعی هستند. سرمایه ای که متاسفانه در کلیت آن و در سطح کلان با چالش های جدی روبه روشده و نیاز به توجه جدی و بازسازی و ترمیم دارد.

میرزائی افزود: از میان فراگیران آموزش عالی ما نیمی مربوط به علوم انسانی است و تولیدات علمی بی شمار در این حوزه همه ساله در جشنواره بین المللی فارابی از طریق فراخوان عمومی و در وجه تکمیلی آن از طریق دریافت آثار دانشگاهی و مراکز پژوهشی، انجمن های علمی و ناشران معتبر کشور مورد بررسی قرار می گیرد و هم زمان در بخش بین الملل نیز آثار ایران شناسان و اسلام شناسان برجسته در کشورهای جهان مورد شناسایی و بررسی می شود.
در دوازدهمین دوره جشنواره که امروز افتخار حضور در اختتامیه آن را داریم در گروه های علمی ۱۵ گانه که تمام رشته های علوم انسانی و اسلامی را در بر می گیرد چهار هزار و ۴۵۸ اثر و در بخش بین الملل نیز ۲۸۱ اثر دریافت و بررسی شده است.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد: بر اساس داوری های چندگانه کمیته های علمی و شورای علمی جشنواره از بین چهار هزار و ۴۵۸ اثر در رده سنی بزرگسال، ۱۱ اثر و در دوره سنی جوان هشت اثر واجد امتیاز لازم به عنوان برگزیده یا شایسته تقدیر شدند و در بخش بین الملل نیز مفتخریم که از هفت برگزیده از کشورهای ایتالیا، افغانستان، بلژیک، آلمان، پاکستان، روسیه و تاجیکستان تقدیر به عمل می آوریم.

وی تصریح کرد: در بخش داخل و بین الملل در مجموع ۲۶ اثر که در واقع نیم درصد آثار دریافتی است امروز مورد تقدیر می‌گیرند و علاوه بر آن به پاس احترام به شخصیت های پیشگام مرحوم، پیشکسوت، مترجم برتر، نظریه پرداز برجسته، انجمن علمی برتر، نشریه علمی برتر از ۱۱ شخصیت تجلیل به عمل خواهد آمد و مجموع برگزیدگان داوزدهمین جشنواره بین المللی فارابی ۳۷ نفر می باشد.

وی در پایان از حمایت های بی دریغ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علوم و فناوری رئیس جمهور، دکتر سعادت و دکتر سالاریه، اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره، روسای فرهنگستان علوم و زبان و ادب فارسی، دکتر غفاری – دبیر جشنواره -، دکتر نبوی – دبیر شورای علمی – و علی میرزایی- مدیر اجرایی جشنواره – و نیز روسای گروه های علمی و داوران جشنواره که زحمت بررسی و ارزیابی آثار را بر عهده داشته اند و همکاران و کارشناسان دبیرخانه جشنواره فارابی تشکر کرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

براساس آیین‌نامه حمایت از نخبگان ایرانی صورت گرفت: اختصاص ۲۰ درصد ظرفیت استخدامی دستگاه ها و جذب اعضای هیئت علمی به نخبگان

فراخوان دوره‌های مشترک پسادکتری علوم پایه بنیاد ملی نخبگان و انجمن‌های علمی تمدید شد

برنامه بنیاد ملی نخبگان برای توسعه علوم پایه با حمایت از ۵۰ پژوهشگر برگزیده پسادکتری

نخستین کنگره جهانی «فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی» برگزار می شود

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها