شنبه، ۸ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Saturday, 27 April , 2024

افزایش ۴۸ درصدی اعتبارات بخش زيست فناوري در لایحه بودجه ۱۴۰۰

نسخه قابل پرینت
کد خبر:47324
چهارشنبه، ۱۷ دی، ۱۳۹۹ | 13:20

افزایش ۴۸ درصدی اعتبارات بخش زيست فناوري در لایحه بودجه ۱۴۰۰

ارزیابی اعتبارات بخش زیست فناوری در لایحه بودجه ۱۴۰۰ از سوی مرکز پژوهش های مجلس حاکی از رشد ۴۷٫۸ درصدی اعتبارات پیش‌بینی شده برای این بخش نسبت به قانون بودجه ۱۳۹۹ است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش دفتر مطالعات انرژی،‌ صنعت و معدن این مرکز آمده است: «زیست‌فناوری یکی از فناوری‌های کلیدی است که می‌تواند تأثیر شگرفی در اقتصاد جوامع داشته باشد و توجه به آن در کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه روزبه‌روز در حال افزایش است. در این گزارش به بررسی اعتبارات بخش زیست‌فناوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با قوانین بودجه سال‌های قبل براساس برنامه‌ها و دستگاه‌های مرتبط با زیست‌فناوری پرداخته شده است.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بررسی اعتبارات به تفکیک دستگاه ـ برنامه، دستگاه‌های اصلی و سایر دستگاه‌های مرتبط با زیست‌فناوری بررسی شد. بررسی اعتبارات دستگاه‌های اصلی و دیگر دستگاه‌های فعال در این بخش نشان می‌دهد که اعتبارات پیش‌بینی شده برای بخش زیست‌فناوری در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه ۱۳۹۹، حدود ۴۷/۸ درصد افزایش یافته است و به حدود ۴.۱۳۰ میلیارد ریال رسیده است. اعتبارات پیش‌بینی شده برای «ستاد توسعه زیست‌فناوری» در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه ۱۳۹۹، رشد ۱۶ درصدی دارد و در حدود ۷۰۵ میلیارد ریال است. حدود ۶۲ درصد اعتبارات بخش زیست‌فناوری به وزارت کشاورزی و دستگاه‌های زیرمجموعه آن اختصاص دارد. از نظر برنامه و فعالیت، حدود ۱.۳۵۸ میلیارد ریال (۳۳ درصد) اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۰ به فعالیت‌های برنامه پژوهش‌های کاربردی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، مبلغی حدود ۱.۰۷۲ میلیارد ریال برای فعالیت‌های برنامه تولید محصولات فناورانه نهاده‌ها (حدود ۲۶ درصد) و همچنین اعتباری در حدود ۱۹۹ میلیارد ریال جهت کمک به تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی در نظر گرفته شده است.

براساس این گزارش در مجموع بررسی اعتبارات بخش زیست‌فناوری نشان از روند رو ‌به رشد سرمایه‌گذاری دولت در توسعه این فناوری در سال‌های اخیر دارد که به‌ منظور کسب سه درصد از بازار جهانی مربوطه، دستیابی به جایگاه مناسب در بین کشورهای منطقه و جهان و ارتقای مداوم این جایگاه، حمایت کافی و مستمر از این فناوری اولویت‌دار ضروری است.»

متن کامل این گزارش را در اینجا بخوانید.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پژوهشگاه رویان، میزبان بیوتکنولوژیست های غرب آسیا و شمال آفریقا

هشدار رییس انجمن ایمنی زیستی: جلوگیری از پیشرفت کشورهای در حال توسعه در بیوتکنولوژی از اهداف «راهبرد پدافند زیستی‌ آمریکا» است

رییس ستاد توسعه زیست فناوری: هیچ ابهام قانونی در زمینه تراریخته ها وجود ندارد/سند ویژه در حوزه تراریخته تدوین می شود

تولید برنج تراریخته غنی از آهن و روی در سوییس

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها