جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

کشتی هوایی که پنج روز بی‌توقف پرواز می‌کند

نسخه قابل پرینت
کد خبر:4646
یکشنبه، ۱۰ مرداد، ۱۳۹۵ | 10:41

کشتی هوایی که پنج روز بی‌توقف پرواز می‌کند

یک شرکت هواپیمایی، موفق به ساخت کشتی هوایی شده که قادر است ۵ روز بدون توقف پرواز کند. هزینه پرواز با این کشتی، یک سوم بالگرد و مسافت طی شده با آن سه برابر آن است.

 به گزارش دیده‌بان علم ایران، هم اکنون، بیش از ۱۰ هزار هواپیما در آسمان سراسر جهان در حال پرواز هستند. روزی بیش از ۳ میلیون نفر با هواپیما جابه‌جا می‌شوند. با این آمار، آیا در عصر طلایی پرواز هستیم؟
البته این شکوفایی بین جنگ‌های جهانی شکل گرفت زمانی که اولین شرکت هواپیمایی تصمیم گرفت برای پروازهای لوکس، ابزاری بسازد. البته اولین کشتی هوایی طعمه آتش شد و فاجعه‌ای جهانی شکل گرفت. کشتی هوایی اولیه که ساخته شد مملو از گاز هیدروژن بود که به شدت قابل اشتعال است.
هوفا گوین از مدیران شرکت هوایی HAV می‌گوید: « با استفاده از مواد پیشرفته جدید می‌توان کشتی فضایی ساخت که قادر به پرواز در ارتفاع‌های بالا باشد. ما اخیرا برای این کار گام‌های موثری برداشته‌ایم. چیزی که ما در حال ساخت آن هستیم بسیار کوچکتر و سبک‌تر از نمونه‌های قبلی بوده و با استفاده از گاز هلیم قادر به پرواز است. در این کشتی هوایی نیاز به استفاده از سازه‌های زیادی نیست.»
این شرکت، کشتی هوایی به طول ۹۲ متر ساخته است که از یک بوئینگ ۷۴۷ بزرگتر بوده و می‌تواند بدون فرود آمدن، تا ۵ روز به پرواز ادامه دهد.
گوین می‌گوید: « ما مسافت سه برابر بیشتر از حد توان یک بالگرد را پرواز کردیم و به جای ۱۶ نفر، ۵۰ مسافر با خود حمل کردیم. این در حالی است که هزینه‌های این سفر یک سوم بالگرد است. این کشتی فضایی بسیار سبک و ایمن است و کاملا از گاز هلیم پر شده‌است.»
در ساخت این کشتی فضایی از گرافن استفاده شده‌؛  این ماده برای تولید ابرخازن برای تامین نیروی محرکه پرواز مورد استفاده قرار گرفته است.
تاوی مادیبرک از مدیران شرکت اسکلتون تکنولوژیز که این ابرخازن را ساخته می‌گوید: « فناوری ابرخازنی که ما ساختی به‌گونه‌ای است که قادر به تامین نیروی الکتریکی این کشتی هوایی است. با این فناوری می‌توان فرود و اوج گرفتن از زمین را انجام داد.»
انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید ضد یخ بدنه هواپیما در کشور

در مقاله مشترک محققان ایرانی و آمریکایی رقم خورد: گامی تازه در استانداردسازی معیارهای ارزیابی ابزارهای ذخیره انرژی

پرواز هواپیمای آتش‌نشان ایرانی مجهز به مخازن تحت فشار

دانشجویان ایرانی، برنده رتبه سوم مسابقات جهانی طراحی جت پیشرفته

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها