پنج شنبه، ۹ فروردین، ۱۴۰۳ | Thursday, 28 March , 2024

پژوهش محققان رویان نشان داد: تاثیر مصرف مکمل‌‌‌ ‌‌‌‌‌های دارای آنتی اکسیدان در بهبود باروری مردان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:46453
یکشنبه، ۱۱ اسفند، ۱۳۹۸ | 14:05

پژوهش محققان رویان نشان داد: تاثیر مصرف مکمل‌‌‌ ‌‌‌‌‌های دارای آنتی اکسیدان در بهبود باروری مردان

محققان پژوهشگاه رویان و دانشگاه طی پژوهشی با ارزیابی ۲۰ بیمار نابارور تاثیر مکمل‌‌‌ ‌‌‌‌‌های دارای آنتی اکسیدان در بهبود باروری مردان را بررسی کردند.

به گزارش دیده بان علم ایران، عدم تعادل میان تولید گونه‌‌‌‌های اکسیژن واکنش‌پذیر و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بیضه، اپیدیدیم (محلی در بالای بیضه که اسپرم‌‌‌‌ها در آن ذخیره می‌‌‌‌شوند) و مایع منی، در نهایت منجر به ناباروری در مردان می‌‌‌‌شود.

فشردگی غیرطبیعی ماده ژنتیکی (کروماتین) اسپرم و قطعه قطعه شدن ماده وراثتی (DNA) به عنوان مهم‌‌‌‌ترین عامل ناباروری در مردان مطرح است.

با هدف ارزیابی ارتباط میان مولفه‌‌‌‌های اسپرم با آسیب‌‌‌‌های وارد بر DNA، کمبود پروتامین (پروتئین جایگزین هیستون در اسپرم که فشرده شدن کروماتین پیرامون آن صورت می‌‌‌‌گیرد)، ماندگاری هیستون (شرایطی که هیستون‌‌‌‌ها در ماده ژنتیکی اسپرم باقی‌مانده و با پروتامین جایگزین نشده‌‌‌‌اند) و پراکسیداسیون چربی، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، دکتر فرزانه بصیری، دکتر محسن فروزانفر و دکتر مرضیه تولایی در پژوهشگاه رویان، دانشگاه آزاد اسلامی فارس و شیراز و مرکز باروری و ناباروری اصفهان، نمونه منی ۲۰ مرد نابارور که دست‌‌‌ ‌‌‌‌‌کم یک بار در تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم ناموفق بوده‌‌‌ ‌‌‌‌‌اند را با روش‌‌‌‌های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این پژوهش که در International Journal of Fertility & Sterility به چاپ رسیده است، نشان داد، ارتباط معکوس معنی‌داری میان غلظت اسپرم و ماندگاری هیستون وجود دارد. همچنین ارتباط مثبت معنی‌‌‌‌داری میان درصد اسپرم‌‌‌‌های دارای ماندگاری هیستون و درصد اسپرم‌‌‌‌های دارای موفولوژی غیرطبیعی و شدت پراکسیداسیون چربی مشاهده شد.

نتایج این پژوهش نشان داد کاهش استرس اکسیداتیو با استفاده از مکمل‌‌‌ ‌‌‌‌‌های دارای آنتی‌‌‌ ‌‌‌‌‌اکسیدان می‌‌‌‌تواند به عنوان یک روش درمانی برای بهبود عملکرد اسپرم و افزایش احتمال موفقیت روش‌‌‌‌های درمانی بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید محلول نگهداری بافت پیوندی برای نخستین بار در ایران

دستاورد محققان ایرانی در راستای توسعه روش های درمانی «آرتریت روماتوئید»

شناسایی سه مورد ژن معیوب در زنان نابارور مبتلا به توقف بلوغ تخمک و توقف کلیواژ

بررسی اپیدمیولوژی اثر عوامل مختلف روی قطعه‌قطعه شدن DNA اسپرم مردان نابارور

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها