چهارشنبه، ۵ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Wednesday, 24 April , 2024

تهیه نقشه های پراکنش گیاهان دارویی ۲۷ استان کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:44671
دوشنبه، ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ | 12:49

تهیه نقشه های پراکنش گیاهان دارویی ۲۷ استان کشور

طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور برای تحقق برنامه توسعه کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی اجرایی شده و بر اساس آن نقشه پراکنش ۲۷ استان کشور برای ثبت مزیت‌ها و حفاظت از گونه‌های گیاهی منتشر شده است.

به گزارش دیده بان علم ایران، برنامه توسعه کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی در سال های پس از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت. ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی نیز برنامه های گسترده ای را در این حوزه مد نظر قرار داده که با همکاری نهادها و دستگاه های مرتبط اقدامات منسجمی در این راستا انجام شده است.

برنامه ریزی منطقه ای و تحقیقاتی بر اساس شرایط و توانمندی های اکولوژیک کشور یکی از این اقدامات است. بر این اساس تعریف پروژه در هر منطقه با توجه به تنوع اقلیمی و بر مبنای پتانسیل ها و چالش های هر منطقه اکولوژیک انجام می شود که راهکاری مناسب برای تحقق توسعه کشت در منطقه مورد نظر است.

طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور از دیگر فعالیت هایی است که برای تحقق برنامه توسعه کشت و فرآوری اولیه گیاهان دارویی عملی شد. این طرح با تکیه بر پراکنش گیاهان دارویی استان های کشور با هدف شناخت گیاهان دارویی موجود در عرصه های طبیعی، کسب اطلاعات مورد نیاز درباره این گیاهان و الگوبرداری شرایط رشد طبیعی در رویشگاه ها برای کشاورزان شکل گرفت. در حال حاضر برای ۲۷ استان کشور نقشه پراکنش به منظور ثبت مزیت ها و حفاظت از گونه های گیاهی منتشر شده است.

در گام بعدی گسترش کشت دیم گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفت تا با توجه به مواردی همچون کشت گونه های سازگار گیاهان دارویی در سطح پایلوت در دیم زارهای کم بازده کشور و بررسی عملکرد اقتصادی آنها، استفاده از ارگانیسم های طبیعی برای تولید گیاهان دارویی در شرایط دیم و بررسی روش های کشت و استقرار گیاهان دارویی در اراضی ناهموار، شیب دار و غیر هم سطح توسعه کشت گیاهان دارویی تحقق یابد.البته پتانسیل یابی مناطق مستعد برای توسعه کشت گیاهان دارویی و افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی با معرفی گونه های جدید و نخبه از دیگر اقدامات انجام شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ساخت ماده اولیه گیاهی برای لوازم آرایشی و بهداشتی توسط محققان دانشگاهی

تولید شیرینی پروتئینه بدون قند برای بیماران دیابتی توسط محققان دانشگاهی

محققان دانشگاهی موفق به تکثیر سریع گیاه تاتوره تماشایی از طریق کشت بافت شدند

تولید کلوچه فراسودمند عناب در خراسان جنوبی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها