جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

بازیافت مواد شیمیایی و اسیدها با کیت‌های جاذب ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:44638
یکشنبه، ۱۹ خرداد، ۱۳۹۸ | 11:19

بازیافت مواد شیمیایی و اسیدها با کیت‌های جاذب ایرانی

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر کیت‌های جاذب مواد شیمیایی تولید کردند که به گفته آنها این محصول با جامد کردن پسماند مواد ریخته شده، باعث سهولت و سرعت جمع‌آوری می‌شود.

به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر فرشاد برازنده، مجری طرح با اعلام این خبر گفت: اسیدها و بازها برای انجام واکنش نیاز به محیط آبی دارند. به همین دلیل در حوادثی که منجر به پاشش، ریزش و نشتی ناخواسته اسید و باز می‌شود، ریختن و پاشش آب به منظور تمیز کردن نه تنها کمکی به حل موضوع نمی‌کند، بلکه واکنش آنها را تشدید کرده و باعث خسارت بیشتر به خصوص روی سطوح فلزی، پارچه‌ای و سلولزی می‌شود.

وی افزود: به منظور ارائه راهکاری برای جذب مایعات شیمیایی یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اقدام به ساخت کیت جاذب مواد شیمیایی با نام “اسپیل کیت” (spill Kit) کردند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: اسپیل کیت نام تجاری ماده‌ای است که باعث مهار، جذب، جمع آوری و خنثی سازی مایعات شیمیایی ریخته شده نظیر بازها، اسیدها، مواد سوختی، شیمیایی و مواد غذایی می‌شود و قادر است با روشی آسان و سریع بدون نیاز به استفاده از آب، مواد ریخته شده را جمع آوری کند.

برازنده تاکید کرد: این کیت قادر است پسماند ریزش مایع را به پسماند جامد و قابل جمع آوری تبدیل کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: جذب مایعات شیمیایی بدون نیاز به آب، تبدیل پسماند مایع به جامد در هنگام حادثه، سرعت عمل در جذب و جلوگیری از گسترش و تسریع مایعات ریخته شده، عادی‌سازی وضعیت محل بحران در کوتاه‌ترین زمان، خنثی کردن اسیدها و بازها در هنگام جذب و سهولت جمع‌آوری پس از اتمام کار از جمله ویژگی‌های این محصول است.

وی خاطر نشان کرد: این شرکت در حال حاضر اسپیل کیت‌هایی در چهار نوع بسته‌بندی “کیت لوله‌ای”، ” بالشتک (کیسه) “، “پد” و “فله” تولید کردند و هر یک از آنها دارای کاربری خاصی هستند. به‌گونه‌ای که مایع ریخته شده با کیت لوله‌ای محصور می‌شود و برای جذب مایع محصور شده میان کیت لوله‌ای، از کیت‌های فله، پد و یا بالشتک استفاده خواهد شد.

به گفته برازنده برای اتاق‌های تمیز و محیط‌های استریل کاربرد کیت فله‌ای توصیه نمی‌شود؛ زیرا باعث ایجاد گرد و غبار می‌شود.

وی افزود: با استفاده از اسپیل پالتها علاوه بر آنکه ایمنی محیط کار حفظ می‌شود، همواره محیط تمیز باقی می‌ماند، ضمن آنکه مواد گران در هنگام نشت قابل استحصال خواهد بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

موفقیت دانشمند ایرانی در ساخت لباس با قابلیت اندازه‌گیری قند خون

تقدیر از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دستاورد محققان ایرانی در شبیه‌سازی دینامیک مولکولی نفوذ آب در غشای پیل‌های سوختی

ابداع روش تحلیلی هوشمند برای مدلسازی تلفیقی اکتشاف ذخایر اقتصادی مس

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها