سه شنبه، ۲۸ فروردین، ۱۴۰۳ | Tuesday, 16 April , 2024

استریل خودکار ادوات جراحی با رسوبات مسی نانویی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:41987
دوشنبه، ۳۰ مهر، ۱۳۹۷ | 13:49

استریل خودکار ادوات جراحی با رسوبات مسی نانویی

محققان دانشگاه صنعتی سهند با افزودن فلز مس به ترکیب شیمیایی و ایجاد رسوبات نانویی از جنس فلز مس، خواص مکانیکی و ضد میکروبی فولادهای مورد استفاده در محیط‌ های بیولوژیک را بهبود بخشیدند.
به گزارش دیده بان علم ایران ، فولاد ضد زنگ یکی از مواد پرکاربرد در تولید ایمپلنت‌های استخوانی و ادوات جراحی به حساب می‌آید. با افزایش سطح استانداردهای بهداشتی در مراکز درمانی و پیشرفت فرهنگی جوامع، استفاده از ایمپلنت‌ها و ادوات جراحی با قابلیت ضدمیکروبی به عنوان فرآیندی پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلاء به انواع بیماری‌ها در محیط‌ های بیمارستانی و عمومی مورد استقبال و توجه فوق العاده‌ای قرار گرفته است.
دکتر مهدی بهمنی اسکویی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه صنعتی ارومیه، در خصوص اهداف دنبال شده در این طرح گفت: در طرح حاضر تلاش شده تا با اضافه کردن فلز مس به ترکیب شیمیایی فولاد ضد زنگ ۴۱۰، کارایی آن افزایش یابد. این فولاد یک ماده پرکاربرد در تولید لوازم و ادوات جراحی و ایمپلنت‌های استخوانی است.
وی ادامه داد: به واسطه حضور مس در ترکیب شیمیایی فولاد رسوب‌گذاری نانو ذرات مس در ریزساختار فولاد امکان‌پذیر می‌شود که همین امر بهبود خواص مکانیکی فولاد را در پی داشته‌است. همچنین حضور نانو رسوبات مسی موجب می‌شود تا فولاد دارای خاصیتی موسوم به خاصیت خود استریلی گردد.
حضور رسوبات مس در ساختار فولاد موجب انتشار یون‌های مس شده و خاصیت ضدمیکروبی را برای سطح فولاد به ارمغان می‌آورد؛ از سوی دیگر، مقیاس نانویی رسوبات مس و پراکندگی یکنواخت آن‌ها موجب بروز خاصیت ضد میکروبی در سراسر سطح فولاد می‌شود.
به گفته بهمنی اسکویی، در طرح حاضر رفتار پیرسازی ریزساختار و عملکرد ضد‌باکتری فولاد ضدزنگ ۴۱۰s حاوی درصدهای متفاوت عنصر مس (۱، ۳ و ۵ درصد وزنی) مورد بررسی قرار گرفته‌است. بدین منظور از آزمون‌های ریزسختی سنجی، پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ‌های الکترونی و نوری استفاده شده‌است. همچنین عملکرد ضدباکتریایی فولاد علیه باکتری‌های استافیلوکوک و اشرشیاکلی نیز سنجیده شده‌است.
بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از آزمون‌های مختلف، حضور ۳ درصد وزنی عنصر مس در ترکیب شیمیایی فولاد موجب بروز سختی‌پذیری مناسب و خاصیت ضد‌میکروبی مؤثر می‌شود.
این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر مهدی بهمنی اسکویی دانش‌آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی سهند، دکتر سیامک حسین نژاد و دکتر احد صمدی اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند است .
انتهای پیام

مطالب مرتبط

ابداع روش تحلیلی هوشمند برای مدلسازی تلفیقی اکتشاف ذخایر اقتصادی مس

ساخت نانو ذرات فلزی با پسماندهای کشاورزی توسط محققان کشور

افزایش کارایی قطعات مهندسی با پوشش‌های نانوکامپوزیتی آلیاژی با تلاش محققان کشور

تولید نسل جدید ایمپلنت‌های استخوانی در کشور

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها