شنبه، ۱ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Saturday, 20 April , 2024

هر درجه افزایش دمای جهانی، ۱۰ درصد از تولید برنج می کاهد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:34780
دوشنبه، ۲ بهمن، ۱۳۹۶ | 11:26

هر درجه افزایش دمای جهانی، ۱۰ درصد از تولید برنج می کاهد

براساس گزارش کمیسیون تغییر اقلیم و سلامت لنست در ۹۰ سال آینده به دلیل افزایش سطح آب دریاها در نتیجه ذوب یخ های قطبی، بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان مجبور به مهاجرت خواهند شد.

به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر میثم طباطبایی که با عنوان «۲۵ سال غفلت تا عزم جهانی در راستای مبارزه با تغییر اقلیم جهت بهبود سلامت با تاکید بر نقش سوخت های زیستی» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سخن میگفت با ارائه گزارش سال ۲۰۱۷ کمیسیون تغییر اقلیم و سلامت Lancet، مهم ترین چالش قرن بیست و یکم را کمبود مواد غذایی و سوءتعذیه عنوان کرد و اظهار داشت: هر درجه افزایش دمای جهانی در نتیجه تغییر اقلیم می تواند منجر به ۶ درصد کاهش تولید گندم و ۱۰ درصد کاهش تولید برنج شود.

رئیس انجمن علمی سوخت های زیستی ایران با بیان اینکه تغییر اقلیم و پیامدهای آن تاثیرات ژرفی بر ابعاد مختلف زندگی بشری از جمله سلامت گذاشته است، گفت: نتایج گزارش بین المللی در این زمینه در مجله بین المللی The Lancet با ضریب تاثیر ۴۸ در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷ نشان می دهد در ۱۵ سال گذشته ۱۲۵ میلیون نفر به تعداد افراد متاثر از پیامد گرمایش جهانی افزوده شده اند.

طباطبائی با اشاره به آمار مهاجرت در دهه های آینده بر اثر تغییرات اقلیمی تصریح کرد: در ۹۰ سال آینده به دلیل افزایش سطح آب دریاها در نتیجه ذوب یخ های قطبی، بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان مجبور به مهاجرت خواهند شد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: میزان ذرات معلق کوچک تر از ۲٫۵ میکرون در ۸۷ درصد شهرهای جهان از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) بالاتر است که این میزان به مراتب از آمار قبلی نیز بیشتر است.

به گفته عضو کمیسیون تغییر اقلیم و سلامت Lancet، میزان بروز حوادث متاثر از تغییرات آب و هوایی در ۱۵ سال گذشته، ۴۶ درصد افزایش داشته است که این امر منجر به خسارت های اقتصادی به میزان ۱۲۹ میلیارد دلار شده و متاسفانه ۹۹ درصد این خسارت ها به کشورهای با درآمد پایین، تحمیل شده است.

وی با بیان اینکه به خاطر پدیده گرمایش جهانی، طی ۱۵ سال گذشته در بخش کشاورزی، بهره وری کار به میزان ۵.۳ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: این امر می تواند شرایط زندگی و اشتغال در جوامع روستایی را به مخاطره اندازد.

طباطبائی با تاکید بر اینکه تامین روزافزون انرژی از منابع فسیلی یکی از مهم ترین عواملی است که در گرم شدن کره زمین نقش بسزایی داشته، گفت: انتشارات ناشی از این استفاده گسترده، جهان را به نقطه غیرقابل برگشت نزدیک کرده است؛ تا حدی که چنانچه اقدام عاجل صورت نگیرد، تغییر اقلیم و گرمایش جهانی می تواند تمام دستاوردهای بشریت در حوزه سلامت را که طی نیم قرن گذشته، حاصل شده، نقش بر آب کنند.

رییس کمیته استاندارد سوخت های زیستی همچنین درباره راهکارهای تامین سلامت نسل های آینده خاطرنشان کرد: گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند سوخت های زیستی (بیواتانول، بیودیزل و…) یکی از راهکارهای حیاتی است که باید در این حرکت همه جانبه با هدف تامین سلامت نسل فعلی و تضمین سلامت نسل های آتی با جدیت مدنظر قرار گیرد.

گفتنی است دکتر میثم طباطبائی، سردبیری ژورنال Biofuel Research و عضویت هیأت تحریره Elsevier) MethodsX) و Elsevier) Data In Brief) را در کارنامه خود دارد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

نخستین جلسه شورای ملی ایمنی زیستی در دولت سیزدهم برگزار شد

امکان ردیابی تراریختگی مواد اولیه و خوراک آبزیان در کشور فراهم شد

دانشمندی که علم را «از مردم، با مردم و برای مردم» زندگی‌ کرد/در مراسم سالگرد درگذشت استاد عنوان شد: قره‌یاضی،سکوت نخبگان را خطرناکتر از مهاجرت نخبگان می‌دید

تولید افزودنی باکتریایی سیلاژ علوفه ای در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها