جمعه، ۳۱ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 19 April , 2024

خبری از «شهر سلول‌های بنیادی»: ایجاد نخستین شتاب‌دهنده تخصصی مهندسی بافت

نسخه قابل پرینت
کد خبر:28102
چهارشنبه، ۱۲ مهر، ۱۳۹۶ | 10:06

خبری از «شهر سلول‌های بنیادی»: ایجاد نخستین شتاب‌دهنده تخصصی مهندسی بافت

قرارداد ایجاد و راه‌اندازی نخستین شتاب‌دهنده تخصصی شهر سلول در حوزه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت میان شرکت مجری پروژه و دانشگاه خوارزمی به امضا رسید.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در راستای اجرایی شدن تفاهم‌نامه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و محمد فرهادی وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری ، پروژه تاسیس «شهرسلول» به عنوان مجموعه‌ای حائز زیرساخت های توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ایجاد می‌شود.

این پروژه با هدف شناسایی و توسعه کمی و کیفی شرکت‌های فعال در این حوزه ، آموزش و توانمند سازی شرکتها ، گسترش زمینه تولید محصولات سلولی و افزایش سهم جمهوری اسلامی ایران از بازار سلول‌های بنیادی منطقه طراحی شده است. پروژه «شهرسلول» دارای بخش‌های مختلفی است که یکی از این بخش‌ها شتاب‌دهنده تخصصی در حوزه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت است.

از اواخر سال ۹۵ پس از رایزنی‌های اولیه و مبادله نخستین تفاهم‌نامه میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی، تفاهم‌نامه دیگری نیز میان سندیکا بایوتک و دانشگاه خوارزمی به امضا رسید که عملیاتی شدن تفاهم‌نامه ملی را تامین کرد.

در جلسه‌ای که با حضور دکتر مهبودی ریاست هیات مدیره سندیکای زیست فناوری و دکتر سبحان الهی ریاست دانشگاه خوارزمی ، دکتر حمیدیه دبیر ستاد سلول های بنیادی برگزار شد قرارداد بین دانشگاه و پیمانکار مجری پروژه که دارای تجارب در عرصه شتاب دهنده است امضا و مبادله شد.

دانشگاه خوارزمی با اخذ مصوبات هیات امنای دانشگاه و تأییدیه بخش حقوقی وزارت علوم زمینه شروع کار را فراهم کردند. مدلی که در این پروژه به اجرا گذاشته می‌شود، تلاش دارد ظرفیت‌های بخش دولتی را با بخش خصوصی کنار هم قرار دهد و زمینه احرای پروژه های ملی را فراهم آورد.

بخش خصوصی اهتمام، استعداد و ظرفیت فراوانی دارد و بخش دولتی نیز دارای منابع فراوان است. کنار هم قرار گرفتن این دو می‌تواند تبدیل به مدل قابل تسری در کشور شود. این مدل می‌تواند منجر به توسعه تولید و حضور مؤثر دانشمندان جوان در عرصه تجارت و بازار این حیطه بسیار مهم شود.

امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در مراسم امضای این قرارداد گفت: با اهتمام مجدانه وزارت علوم و معاونت علمی ، اهداف بزرگی برای این پروژه دیده شده است و برای اولین بار شرکتهای فعال در حوزه سلول های بنیادی دور هم آمده و  با تامین نیازهای اولیه، زمینه شتاب چشمگیر تولید محصولات سلولی را شاهد خواهیم بود .

وی بیان کرد: این شتاب‌دهنده در سطح بین‌المللی دیده شده و امید داریم  تا سال ۱۴۰۰ به عنوان «سل سیتی» (شهر سلول‌های بنیادی) در منطقه مطرح شود.

این قرارداد پیوند دانشگاه و صنعت است و می‌توان آن را یک قدم شایسته دانست که قطعاً بعد از اجرا در جای جای کشور الگوبرداری می شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

توسعه نسل جدید حسگرهای نانوفوتونیکی اکسیژن در دانشگاه خوارزمی

پژوهش محققان ایرانی نشان داد: اثربخشی عصاره «بن سرخ» در مهار سرطان پستان

کاهش عوارض جانبی دیابت با داروی محققان دانشگاهی

دستیابی محققان دانشگاهی به دانش فنی ساخت غشاهای بهبودیافته نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها