جمعه، ۳۱ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 19 April , 2024

ماهواره «امیرکبیر» اوایل ۹۷ آماده پرتاب است/شبکه رصدخانه های کشور ایجاد می‌شود

نسخه قابل پرینت
کد خبر:27969
دوشنبه، ۱۰ مهر، ۱۳۹۶ | 15:09

ماهواره «امیرکبیر» اوایل ۹۷ آماده پرتاب است/شبکه رصدخانه های کشور ایجاد می‌شود

رییس سازمان فضایی ایران از پایان مراحل آماده سازی ماهواره امیر کبیر تا شش ماه آینده خبر داد.

به گزارش دیده بان علم ایران دکتر محسن بهرامی در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی فضا گفت: به دلیل زمان  بر بودن پروژه های  فضایی باید با دقت گام های خود را در این حوزه برداریم.

وی افزود: توانمندی هایی  از گذشته وجود داشته است و از ۳۰ سال گذشته تا امروز هم به این توانمندی ها افزوده شده و افراد بسیاری تلاش کرده اند.
بهرامی تصریح کرد: برای نخستین بار همه پروژه های در حال انجام سازمان فضایی در قالب دفترچه ای  ارایه می شود.
وی  با اشاره به ریاست دو ساله ایران در اپسکو نیز گفت : ریاست ایران در دو سال گذشته در شورای اپسکو  پربار بود  و نشان می دهد که ایران می تواند در حوزه فضایی در سطح بین المللی فعالیت کند.
رییس سازمان فضایی ایران از مشارکت ایران در پروژه های ماهواره کوچک و دانشجویی اپسکو خبر داد و افزود : ما هم در این پروژه ها با اپسکو مشارکت می کنیم و تاکنون با دانشگاه چینی قراردادی در این زمینه منعقد شده که انجام آن را به دانشگاه های کشور واگذار می کنیم.
وی به معرفی دور دوم مسابقه ماهواره مکعبی در روز فناوری اشاره کرد و گفت: در روز فناوری برگزیدگان دور نخست مسابقه طراحی ماهواره مکعبی در دانشگاه ها معرفی و دور دوم آن اعلام می شود.
بهرامی از پروژه شبکه رصد گران به عنوان یکی دیگر از فعالیت های سازمان فضایی یاد کرد و اظهار داشت:  این پروژه با همکاری تلسکوپ های موجود انجام می شود و با اینکار می توانیم سطح استفاده آنان را بالا بریم و ضریب کارکرد آن را افزایش  دهیم.
وی از راه اندازی مرکز یکپارچگی و آزمون در ماهدشت خبر داد که برای ماهواره هایی تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم کاربرد دارد.
رییس سازمان فضایی ایران درباره ماهواره پارس ۱ نیز گفت : پروژه های  پارس  ماهواره سنجشی است و دانشگاه ها در این حوزه فعالیت داشتند و با دستور رییس جمهور در یک فرآیند مشخص و در قالب کنسرسیوم به عنوان یک یا چند شرکت دانش بنیان انجام این پروژه ساماندهی می شود.
وی به وضعیت ماهواره های دیگر سازمان فضایی اشاره ای کرد و گفت: ماهواره دوستی در نوبت پرتاب است و ماهواره امیر کبیر نیز  در حال آماده سازی است که  امیدواریم تا شش ماه دیگر به پایان برسد.
بهرامی تصریخ کرد : ساخت مدل پروازی ناهید ۱  نیز در حال انجام است و ماهواره پارس ۱ نیز در مرحله طراحی مفهومی قرار دارد البته تمامی قرار داد های پرتاب این ماهواره ها نیز منعقد شد است.
وی با اشاره به طولانی شدن ساخت برخی از ماهواره ها تاکید کرد: با توجه به این تجربیات برای پارس  ۱ زمانبندی مشخصی تعیین می شود و طبق این زمانبندی کار ساخت این ماهواره پیگیری می شود.

رییس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: بهتر است دانشگاه ها  به صورت یک شرکت دانش بنیان کار ساخت پارس ۱ را انجام دهند البته مذاکراتی انجام شده است که تا دو ماه آینده نحوه فعالیت ای دانشگاه ها در چهار چوب قوانین موجود مشخص می شود.

وی درباره اطلاع رسانی در حوزه پرتاب ماهواره ها نیز گفت:  از زمان حضور در سازمان تلاش کردیم هیجان های این حوزه کاهش داشته باشد و از ایجاد توقعات بی جهت  اجتناب شده است و اطلاع رسانی تمام پروژه هایی که از طرف سازمان ارایه شده  از طریق سازمان فضایی ایران انجام می شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره کاربرد های فناوری فضایی در کشور نیز خاطر نشان کرد : در ماهدشت سامانه پایش زمین در حال فعالیت است و به مراکز مختلف اطلاع رسانی می کند و تصاویری که از منابع بین المللی دریافت می کند و در اختیار در اختیار مدیریت بحران قرار می دهیم.

وی با اشاره به خرید ماهواره های سنجشی و مخابراتی  و قرار دادن آنها در مدار زمین نیز گفت: ماهواره سنجشی در مرحله امضای قرار داد است و ماهواره مخابراتی نیز در فرآیند انتخاب قرار دارد .

رییس سازمان فضایی ایران درباره آخرین وضعیت ماهواره مصباح نیز تاکید کرد:  بررسی زمان و هزینه های ماهواره مصباح قبل از پایان امسال به نتیجه می رسد و با توجه به اینکه این ماهواره برای سال ۸۵ بوده بررسی آن کار ساده ای نیست و امیدواریم به تصمیم درستی درباره این ماهواره برسیم.

وی درباره تاخیر در آماده سازی ماهواره ها هم گفت: قرارداد ماهواره هایی مانند ظفر و دوستی از ۷ تا ۸ سال پیش منعقد شده است و ما باید هم این پروژه ها را به اتمام برسانیم و هم موظف  پروژه های جدیدی را نیز تعریف کنیم البته تعدادی از این ماهواره ها در سال آینده به نتیجه می رسد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

سخنگوی سازمان فضایی خبر داد: انجام هفت پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی از ابتدای دولت فعلی/تصویب انجام ۳۰ پرتاب فضایی تا پایان ۱۴۰۶

رونمایی از دو ماهواره «ناهید ۲» و «طلوع ۳» همزمان با روز ملی فناوری فضایی

برآورد سطح زیرکشت گندم، جو و برنج کشور با فناوری سنجش از دور

شورای عالی فضایی پس از یک سال تشکیل جلسه می دهد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها