جمعه، ۳۱ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 19 April , 2024

لکه ۲۴۰ هزار متر مربعی شکوفایی پلانکتونی در ساحل بندرعباس

نسخه قابل پرینت
کد خبر:26016
دوشنبه، ۶ شهریور، ۱۳۹۶ | 16:56

لکه ۲۴۰ هزار متر مربعی شکوفایی پلانکتونی در ساحل بندرعباس

رییس اداره آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان از برطرف شدن شکوفایی پلانکتونی در ساحل بندرعباس خبر داد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، علیرضا محوری با اعلام این خبر افزود: در بازدید میدانی ۴ شهریور کارشناسان این اداره توده شکوفایی جلبکی به‌صورت لکه قهوه‌ای‌رنگ در محدوده خروجی خور گور سوزان پشت استانداری قدیم تا اسکله حقانی بندرعباس مشاهده شد.

وی بابیان اینکه طول این لکه ۸۰۰ و عرض آن ۳۰۰ متر است که در فاصله ۴۰۰ متری ساحل مشاهده شد، خاطرنشان کرد: این مرحله از شکوفایی جلبکی موجب مرگ‌ومیر آبزیان نشده است.

رئیس اداره آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان اضافه کرد: در بررسی آزمایشگاهی مشخص شد این بلوم جلبکی از نوع “کُکلودینیوم” که موجب ایجاد بزرگ‌ترین کشند قرمز در سال ۸۷ شد، نبود.

محوری بابیان اینکه تغییرات و کاهش دما و افزایش مواد مغذی به‌ویژه مواد فسفردار و نیترات از علت‌های اصلی شکوفایی جلبکی است، عنوان کرد: احتمال دوباره شکوفایی این پدیده به علت کاهش دما در روزهای آینده وجود دارد.

رئیس اداره آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان، شکوفایی جلبکی را یک پدیده طبیعی دانست و عنوان کرد: بلوم جلبکی هرسال در آب‌های هرمزگان مشاهده می‌شود که در صورت افزایش نیافتن و تبدیل نشدن آن به کشند قرمز با تلاطم جریان آب از بین می‌رود.

کشند قرمز یک پدیده دریایی است که براثر ازدیاد جمعیتی انفجارگونه گروهی از موجودات زنده دریایی اتفاق می‌افتد. بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین کشند قرمز در هرمزگان در سال ۸۷ اتفاق افتاد که موجب مرگ‌ومیر آبزیان در ساحل بندرعباس شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی از سال ۲۰۳۵ در اروپا

کشند قرمز به جان «دریا بزرگ» چابهار افتاد

تولید برنج تراریخته مقاوم به خشکی/۱۵ برابر شدن سطح زیر کشت ذرت تراریخته در آمریکا در طول سه سال

در ایده بازار دریایی مطرح شد: تولید رنگ‌های ضد فولینگ صنعتی از خیار دریایی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها