جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

تولید کرم گیاهی جوان‌کننده پوست توسط پژوهشگر کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:24589
سه شنبه، ۱۷ مرداد، ۱۳۹۶ | 09:43

تولید کرم گیاهی جوان‌کننده پوست توسط پژوهشگر کشور

دانش‌آموخته مقطع دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس موفق شد از عصاره‌های گیاهی، ترکیب مؤثره‌ای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کرده و فعالیت ضدپیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.

به گزارش دیده بان علم ایران دکتر نورالدین بختیاری، دانش آموخته دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن استخراج ترکیب ضد پیری اورسولیک اسید از عصاره‌های گیاهی موفق شد کرم “جوان‌کننده و ترمیم کننده پوست را با اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی کشور تولید کند.

دکتر بختیاری در خصوص فعالیت تحقیقاتی خود گفت: عمده فعالیت تحقیقاتی من در ارتباط با “مکانیسم مولکولی پیری و STACs بیولوژی” است. در همین راستا و در جهت اقدام به تولید داخلی و تبدیل علم به ثروت، شرکت دانش بنیان ما توانست از دل طبیعت و از عصاره‌های گیاهی، ترکیب مؤثره‌ای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کند و فعالیت ضد پیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.

وی با اشاره به اهداف این شرکت دانش‌بنیان تحت مدیریت خود اظهار کرد: هدف عمده این شرکت دانش‌بنیان تولید فرآورده‌های ضد پیری با شعار “سلامت- پیری” است. در حال حاضر این شرکت با تحقیقات خود موفق به تولید کرم “جوان کننده و ترمیم‌کننده پوست”با برند SIRT شده است.

دکتر بختیاری افزود: Sirt یک پروتئین داستیلاز با فعالیت ضد پیری است که منجر به تنظیم سطح انرژی داخل سلولی می‌شود. اورسولیک اسید می‌تواند به افزایش بیان این پروتئین در اغلب بافت‌های بدن منجر شود، همچنین منجر به افزایش فعالیت این آنزیم شود.

وی در خصوص ترکیبات موجود در کرم SIRT گفت: ترکیبات مؤثره موجود در این کرم علاوه بر اورسولیک اسید که از پوست سیب گرفته شده، حاوی ترکیبات مؤثره از سایر گیاهان است که همگی فعالیت ضد پیری یا جوان‌کننده دارند.

دکتر بختیاری افزود: شرکت دانش‌بنیان ما با همکاری شرکت دیگری توانست ترکیبات مؤثره موجود در کرم را در مقیاس نانو درآورد. این امر به قدرت جذب و توزیع سریع این مواد به داخل پوست کمک بسیاری می‌کند.

اورسولیک اسید”Ursolic acid” یک تریترپنوئید پنتاسایکلیک است که در پوست سیب یافت می‌شود. مقادیر زیاد این ماده، از سال ۱۹۲۰ به صورت گسترده در پوست گیاهان و ادویه‌جاتی مانند رزماری و آویشن پیدا شد. این ماده قادر است حجم توده عضلانی را افزایش و توده چربی را کاهش دهد. علاوه بر این اورسولیک اسید قندخون، کلسترول و تری گلیسیرید را نیز کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

گزارش مشاهده تصادفی عارضه بسیار نادر «جنین سنگی» در زن ۵۲ ساله ایرانی

موفقیت محققان ایرانی در ساخت چیپ میکروسیال با قابلیت شناسایی خصوصیات تخمک های نابالغ

معرفی یک داروی بالقوه برای ناباروری ناشی از سرطان

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی منصوب شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها