دیده بان علم ایران

یکشنبه، ۲ مهر، ۱۳۹۶ | Sunday, 24 September , 2017

بهبود ارزش کیفی نان با سبوس اصلاح شده به روش تخمیر

کد خبر: 23906 نسخه قابل پرینت
۰۷ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۴:۱۱
بهبود ارزش کیفی نان با سبوس اصلاح شده به روش تخمیر

 عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان طی پژوهشی بهبود ارزش کیفی نان رل با استفاده از سبوس اصلاح شده به روش تخمیر  مورد بررسی قرار داد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در این تحقیق بهبود ارزش کیفی نان با استفاده از سبوس اصلاح شده به روش تخمیر مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به وجود ترکیبات بسیار مفید همچون املاح، ویتامین ­ها و فیبرهای رژیمی در سبوس گندم و همچنین تاثیر مثبت فیبرهای رژیمی بر سلامتی انسان، افزودن سبوس به خمیر برای تهیه نان به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید ذکر شده ضروری و فراوری آن به دلیل کاهش ترکیبات ضد تغذیه ­ای، مانند اسید فیتیک (که مانع جذب آهن و املاح مفید در بدن می‌شود) و برخی از مایکوتوکسین ها مانند آفلاتوکسین لازم است.

در پژوهش صورت گرفته، پس از فراوری تخمیری سبوس میزان اسید فیتیک به شدت کاهش و میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی آن افزایش یافت. از مزایای استفاده از این روش فراوری علاوه بر کاهش اسید فیتیک و آفلاتوکسین می توان به بهبود خصوصیات تغذیه ای با استفاده از مزایای ویتامین ها، مینرال ها و فیبرهای غذایی موجود درآن نیز اشاره کرد

به گفته این محقق نان تهیه شده از خمیر حاوی سبوس فراوری شده به روش نخمیر از خصوصیات کیفی و حسی بالاتری نسبت به نان معمولی برخوردار بود.

انتهای پیام

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با دیده‌بان علمی ایران، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود «دیده‌بان علمی ایران» را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
آخرین مطالب
تمامی حقوق این سایت متعلق به «دیده‌بان علمی ایران» است
Copyright © 2016
Designed By Aryan