سه شنبه، ۴ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Tuesday, 23 April , 2024

ایران جزو ۱۰ کشور برتر در تنوع محصولات نانویی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:22254
چهارشنبه، ۱۴ تیر، ۱۳۹۶ | 10:36

ایران جزو ۱۰ کشور برتر در تنوع محصولات نانویی

چهارمین همایش نانوفناوری در کشاورزی، چشم‌اندازها و افق‌های نوین در سالن همایش های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در این مراسم دکتر اسکندر زند، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس کمیته نانوفناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: «تحقیقات در بخش کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری زیادی است و باید دانشگاهیان حوزه کشاورزی فعالیت بیشتری در این خصوص داشته باشند. از این رو برای عقب نماندن از دنیا و برای رسیدن به مرزهای دانش این حوزه باید به صورت هدفمند خلق دانش و کسب تکنولوژی کنیم و برای تحقق این امر پژوهشگران و دانشگاهیان کشور باید از ظرفیت های موجود در کشور نهایت استفاده را ببرند. همچنین ثروت موجود در کشور باید با پژوهش به دانش و با نوآوری به ثروت تبدیل شود.»

دکتر رضایت مدیر کارگروه توسعه سرمایه های انسانی ستاد نانو نیز در این مراسم گفت: «فناوری نانو در تمام حوزه های کشاورزی می تواند نقش آفرینی کند. با استفاده از قابلیت های این فناوری در زمینه کشاورزی میتوان به دو هدف تولید ثروت و بهبود کیفیت زندگی مردم دست یافت.»

دکتر رضایت افزود: «بازار محصولات فناوری نانو به سرعت رو به رشد است و محصولات کشاورزی نیز باید جایگاه خود در تولید محصولات نانو را پیدا کنند که البته برنامه ریزی های صورت گرفته باعث ارتقای این حوزه شده است.»

همچنین در این همایش، میزگرد تخصصی چالش های فراروی توسعه کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و صنایع وابسته با حضور دکتر اسدی فرد مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو برگزار شد. در این نشست، اعضا کمیته نانوفناوری کشاورزی، نماینده معاونت زراعت، رییس موسسه تحقیقات آب و خاک، نمایندگان ستاد نانو، رییس سازمان حفظ نباتات، شرکت کاوش یاران فن پویا و گروه نانوغذاهای فراسودمند حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دکتر اسدی فرد در این نشست عنوان کرد: «حوزه کشاورزی فرصت های بسیار خوبی را در اختیار فناوری نانو قرار داده است. مثلا حوزه آب، سموم کشاورزی و کود مواردی هستند که می توان با استفاده از فناوری نانو کیفیت آنها را بهبود بخشید.»

وی ایران را جز ۱۰ کشور برتر از نظر تنوع محصولات نانویی معرفی کرد که سبد محصولات حوزه کشاورزی در این زمینه نسبت به سایر حوزه های صنعتی ضعیف است که عدم سرمایه گذاری و فرآیند تجاری سازی نامناسب دلایل این ضعف دانست.

مشکلات صدور مجوز و تست اثربخشی محصولات نانویی کشاورزی، ارزیابی و استانداردسازی این محصولات، پروتکل های نانویی مورد استفاده در محصولات کشاورزی، پیشنهادی برای تشکیل کمیته سلامت و ایمنی، خطرات استفاده از نانوسم و کاربرد پلاسما سرد در بهبود کیفیت جوانه ها و باکتری کشی محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

معاون وزیر جهاد کشاورزی، مرجع ملی كنوانسیون تنوع زیستی شد

مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی خبر داد:تهیه گزارش ملی ششم تنوع زیستی/مشارکت جدی در تدوین راهبردهای جهانی تنوع زیستی

در قطعنامه همایش بیوتکنولوژی تاکید شد: تسریع روند قانونی صدور مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته/آزادی سریع چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی ایران از بازداشت آمریکا

رییس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور: تبصره ۲۱ لایحه بودجه، نهایت بی تدبیری و زمینه ساز تسلیم در برابر تحریم هاست

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها