پنج شنبه، ۶ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Thursday, 25 April , 2024

یافته های جالب محقق ایرانی: در هوای گرم، کمتر به هم کمک می کنیم!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:21629
شنبه، ۳ تیر، ۱۳۹۶ | 11:47

یافته های جالب محقق ایرانی: در هوای گرم، کمتر به هم کمک می کنیم!

براساس تحقیقات جدید وقتی هوا به نحو ناخوشایندی گرم باشد احتمال کمک به دیگران و دیگر رفتارهای اجتماعی مطلوب کاهش می یابد.

به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، دکتر مریم کوچکی، استادیار دانشگاه نورث وسترن در ایوانستون ایلینویز و دکتر لیوبا بلکین از دانشگاه Lehigh در پنسیلوانیا در تحقیقات خود دریافته اند که زمانی که هوا به نحو آزاردهنده ای گرم است، تمایل ما به این که فرد اجتماعی مطلوب یا یاریگری باشیم کاهش می یابد.

دمای محیط بر واکنش های  فردی و احساسی انسان تاثیر می گذارد و باعث می شود در محیطهای با دمای نامناسب افراد کمتر به دیگران کمک کنند بذون این که دلیلی برای توجیه این مساله باشد.

یافته های مطالعه «بررسی تاثیر دمای محیط بر کمک کردن» که در مجله اروپایی روانشناسی اجتماعی (European Journal of Social Psychology) منتشر شده به توضیح چگونگی و سازوکارهای تاثیر دمای محیط بر روحیه کمک کردن افراد کمک می کند.

داده های ارائه شده توسط یک زنجیره خرده فروشی بزرگ روسیه در بخش اول مطالعه، به محققان امکان داده که تفاوت رفتارهای فردی در شرایط گرم و طبیعی را بررسی کنند. براساس این داده ها، کارکنان در محیطی با گرمای ناخوشایند، ۵۰ درصد کمتر درگیر رفتارهای جامعه پسند مثل داوطلب شدن برای کمک به مشتریان، گوش دادن فعال و پیشنهاد دادن به مشتریان می شوند.

در قسمت دوم مطالعه که یک آزمایش آنلاین تصادفی بود از طریق پانل آنلاین از پاسخگویان خواسته شد تا خود را در محیطی با گرمای نامطلوب تصور کنند و پس از اندازه گیری احساسات و ادراکات و طرح شماری از سوالات نظرسنجی از آنها برای حضور داوطلبانه در یک نظرسنجی دیگر دعوت شد. شرکت کنندگان که حتی در حال حاضر گرما را تجربه نمی کردند در مقایسه با گروه کنترل تمایل کمتری به کمک کردن نشان دادند.

فقط ۳۴ درصد از شرکت کنندگان که از آنها خواسته شده بود خود را در شرایط ناخوشایند دمایی تصور کنند ابراز تمایل کردند تا به طور داوطلبانه (رایگان) در نظرسنجی شرکت کنند در حالی که میزان استقبال از کمک کردن در این نظرسنجی ۷۶ درصد بود. جالب توجه است، بلکین و همکارانش همچنین دیدند که یادآور بودن غیرمعمول گرم نیز تأثیر منفی آنها را افزایش داده است، اما تأثیری بر رفتارهای غیرمستقیم نداشته است، در حالیکه کاهش اثرات مثبت تاثیر می گذارد.

کوچکی و همکارش در بخش سوم این مطالعه دریافتند که حتی تغییری جزئی در دما نیز به نحوی قابل توجه بر روحیه کمک کردن افراد موثر است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بنیانگذار روان شناسی پذیرش و تعهد: گسترش جهانی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد تا حد زیادی وامدار تحقیقات انجام شده در ایران است

۹۸ درصد موارد ترس از پرواز قابل درمان است

دوازدهمین همایش مجازی بین المللی تحولات جدید ایران و جهان

لیست مقالات منتشر شده در پنجمین کنفرانس ملی تکنیک های مدیریت و اقتصاد پایدار

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها