جمعه، ۳۱ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 19 April , 2024

فهرست میراث فرهنگی یونسکو در انتظار شیخ اشراق و دانشگاه جندی شاپور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:18870
شنبه، ۲۳ اردیبهشت، ۱۳۹۶ | 13:42

فهرست میراث فرهنگی یونسکو در انتظار شیخ اشراق و دانشگاه جندی شاپور

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: دو اثر از کشورمان، امسال به فهرست آثار ثبت شده در یونسکو اضافه می شود.

به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر سعدالله نصیری قیداری که برای شرکت در هشتمین همایش ملی فیزیک دانشگاه پیام نور به شیراز سفر کرده بود، درحاشیه این همایش اظهار داشت: قرار گرفتن نام شیخ شهاب الدین سهرودی صاحب فلسفه اشراق در فهرست مشاهیر جهان و همچنین ثبت دانشگاه جندی شاپور با قدمت ۱۷۵۰ سال در فهرست میراث فرهنگی دنیا با توجه به احراز معیارهای مورد نظر درکنفرانس عمومی سال ۲۰۱۷ یونسکو ثبت و اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: سابقه دانشگاه جندی شاپور خیلی بیشتر از دانشگاه بولونیا در ایتالیا و یا کمبریج انگلستان است.
تا کنون نام ۳۳ نفر از مشاهیر ایرانی و حدود ۲۰ میراث فرهنگی شامل ابنیه تاریخی و انواع آثار فرهنگی از کشورمان در یونسکو ثبت جهانی شده است. ۱۰ میراث معنوی نیز از جمله آیین تعزیه، واقع کربلا، آیین لِنچ سازی و از این دست میراث‌های معنوی و ۹ میراث مکتوب نیز در برنامه حافظه جهانی و یک میراث طبیعی ثبت شده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اضافه کرد: خوشبختانه کشور ما از منظر دارا بودن آثار فرهنگی بسیار غنی است و با توجه به سهمیه محدودی که کشورهای عضو در ثبت مواریث فرهنگی خود در سازمان یونسکو دارا هستند، ما برای بیش از ۵۰ سال آینده هم لیست از پیش تعیین شده و آماده ای از مواریث فرهنگی مان، برای ثبت جهانی داریم.
نصیری قیداری یادآور شد: یونسکو به عنوان تریبون همه کشورها تلاش کرده از نفوذ کشورهای استعمارگر و قدرت طلب در این سازمان جلوگیری کند. به همین دلیل سازمان یونسکو در بین اکثریت کشورهای دنیا، سازمان خوشنامی است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره اهمیت حضورکشورمان در یونسکو نیز اظهارداشت: حضور هوشیارانه و با بصیرت و عالمانه ما در یونسکو می تواند مواریث فرهنگی وارزشهای انسانی کشورمان را به دنیا معرفی کند و در مقابل ایران هراسی که دشمنان ما ایجاد می کنند چهره فرهنگی و انسان دوستانه از کشورمان به تصویرکشد.
وی درباره بی طرفی و حمایت یونسکو از آثار ملموس و غیرملموس اظهارداشت: قدس شریف از نظر یونسکو پایتخت رژیم صهیونیستی نیست و اخیراَ نیز در بیانیه مصوب دویست و یکمین جلسه شورای اجرایی یونسکو رژیم اشغالگر قدس به عنوان رژیم غاصب شناخته شده است. در سال ۲۰۱۱ نیز یونسکو، فلسطین را به عنوان یک عضو به رسمیت شناخت و بارها دیدیم تخریب میراث فرهنگی در یمن و سوریه و تخریب و خشونت های داعش توسط یونسکو محکوم شده است.
نصیری قیداری درپاسخ به سئوالی درباره گلایه رهبرمعظم انقلاب از سند ۲۰۳۰ و توقف آن نیز اظهارداشت: دغدغه های مقام معظم رهبری خط قرمز ماست و فرمایشات رهگشای معظم له در این مورد فصل الخطاب است چرا که جایگاه ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی جایگاه رفیع و به مثابه ستون خیمه انقلاب و نظام است و ما تلاش داریم با توجه به حق تحفظ جمهوری اسلامی ایران که در دبیرخانه یونسکو ثبت شده و در سایت این سازمان نیز قرار دارد، دغدغه های ایشان را در خصوص سند ۲۰۳۰ مدنظر قرار دهیم.
گفتنی است دکتر نصیری قیداری، استاد دانشگاه شهید بهشتی و رئیس انجمن نجوم ایران در هشتمین همایش ملی فیزیک دانشگاه پیام نور در شیراز با ارائه سخنرانی با موضوع میدان مغناطیس درخورشید حضور یافت.
انتهای پیام

مطالب مرتبط

فصلنامه «شیمی آلی» به زبان فارسی منتشر شد

نتایج اندازه‌گیری شدت امواج الکترومغناطیسی در نقاط مختلف تهران را آنلاین ببینید!

تست عملکرد حسگرهای فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران میسر شد

مراسم یادبود پرفسور خدادوست، فردا در تهران برگزار می شود

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها