جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

تلاش محققان ایرانی برای درمان ریزش مو با پیوند سلول های بنیادی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:16748
دوشنبه، ۱۴ فروردین، ۱۳۹۶ | 11:03

تلاش محققان ایرانی برای درمان ریزش مو با پیوند سلول های بنیادی

محققان ایرانی با پیوند سلول‌های بنیادی در موش مدل فاقد مو موفق به رویاندن مجدد مو شدند.

به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، آنها امیدوارند با تحقیقات بیشتر و درک بهتر سازوکار رویش مو در انسان بتوان راه‌هایی برای درمان از دست دادن مو در انسان ابداع کرد.

دکتر ناصر اقدمی، دکتر پروانه محمدی، دکتر محمد علی نیل‌فروش‌زاده، دکتر الهام رحیمی‌جامع و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات لشمانیا و بیماری‌های پوستی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به امید یافتن راهی برای درمان عارضه ریزش مو با شناخت سلول‌های پیش‌ساز مو در انسان، پژوهشی طراحی کردند که طی آن پاپیلای درم و سلول‌های بنیادی اپیتلیال از پوست برداشت شده از سر انسان جدا شده و در شرایط آزمایشگاهی کشت داده شد.

در ادامه، ۱۵ موش آزمایشگاهی فاقد مو به ۳ گروه تقسیم شدند، یک گروه سلول‌های پاپیلای درم را دریافت کرد، گروه دوم سلول‌های پاپیلای درم و سلول‌های بنیادی اپیتلیال را هم‌زمان دریافت کرد و گروه سوم هیچ سلولی دریافت نکرد (گروه کنترل).

نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی یاخته (Cell Journal) به چاپ رسیده نشان می دهد: در هر دو گروه دریافت کننده سلول رویش مو اتفاق می افتد اما در گروهی که ترکیب هر دو سلول را دریافت کرده بود رویش محسوس‌تر و با چشم غیر مسلح قابل تشخیص است.

از دست دادن موی سر اتفاقی ناخوشایند و در سال‌های اخیر متأسفانه شایع است. بر آمدگی‌های بافتی واقع در عمق پوست (پاپیلای درم) و سلول‌های بنیادی اپیتلیال مسئول ایجاد و تنظیم چرخه رشد مو هستند؛ آسیب به این سلول‌ها یا از بین رفتن آنها علت اصلی از دست دادن مو است.

محققان موفق شده اند در جوندگان مدل آزمایشگاهی روند احیای این سلول‌ها را القا کنند اما برای رسیدن به هدف مشابهی در انسان، تلاش‌های بیشتری لازم است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید محلول نگهداری بافت پیوندی برای نخستین بار در ایران

دستاورد محققان ایرانی در راستای توسعه روش های درمانی «آرتریت روماتوئید»

شناسایی سه مورد ژن معیوب در زنان نابارور مبتلا به توقف بلوغ تخمک و توقف کلیواژ

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی ۱۴۰۲ شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها