جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

نامگذاری نخستین گونه بومی یک قارچ رشته‌ای به نا م «دریاچه ارومیه»

نسخه قابل پرینت
کد خبر:13614
یکشنبه، ۱۲ دی، ۱۳۹۵ | 11:12

نامگذاری نخستین گونه بومی یک قارچ رشته‌ای به نا م «دریاچه ارومیه»

اولین گونه بومی قارچ رشته‌ای متعلق به خانواده  Pleosporaceae  (پلئوسپوراسه) به نام دریاچه ارومیه نامگذاری شد.

به گزارش دیده بان علم ایران دریاچه ارومیه، یکی از بزرگترین زیستگاه های حیات وحش کشور است که متاسفانه به علت خشکسالی به شدت متاثر شده است. در راستای حفاظت از  ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران یک گونه جدید قارچ coelomycete (سلومایست) از دریاچه ارومیه جداسازی و شناسایی کردند که به نام دریاچه ارومیه (چیچست) نامگذاری شده است.

گونه Neocamarosporium chichastianum  (نئوکاماروسپوریوم چیچستیانوم) یک آسکومایست متعلق به خانواده Pleosporaceae  (پلئوسپوراسه) است و در گروهی از قارچها که در کشور مطالعات کمی روی آنها انجام شده است، قرار دارد.

دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این باره گفت: تلاشهای ما در این مرکز طی نمونه‌برداری های مختلف از دریاچه فوق شور ارومیه سبب کشف قارچ Neocamarosporium chichastianum شده است که خود تأکیدی بر لزوم نگاه ویژه به این منطقه است. نظر به این واقعیت که این گروه از قارچ ها در کشور بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و معمولاً در ارتباط با گیاهان شورپسند نیز گزارش شده اند، لذا موضوع بسیار جالب توجهی برای انجام مطالعات گسترده فیزیولوژی میکروبی و اکولوژی مولکولی هستند.

وی در ادامه افزود: قارچها به دلیل پتانسیل منحصر به فرد ژنتیکی-متابولیک از توانایی بالایی در تحمل شرایط سخت: مانند شوری، برخوردارند. همچنین سازگاری برخی گیاهان شورپسند با شرایط خشکی، شوری و کم آبی حاکم بر دریاچه های فوق شور شاید مرتبط با همزیستی و یا چنین ارتباطی با قارچ های هالوتولرانت باشد.

فاضلی با تأکید بر مأموریت مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در جمع آوری و نگهداری نمونه های زیستی کشور و معرفی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور اظهار کرد: گونه های بومی قارچی کشف شده از دریاچه ارومیه نشاندهنده نیل مرکز در راستای رسالت های تعریف شده و اکتشاف و ذخیره  سازی ذخایر ژنتیکی و زیستی است.

نمونه های این گونه قارچ بومی در بانک میکروارگانیسمها، یکی از کلکسیونهای زیستی چهارگانه مرکز با شماره دسترسی  IBRC-M 30126نگهداری می شوند و قابل ارائه به کلیه محققان و دانشمندان هستند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

معرفی شش گونه جدید زعفران از ایران

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران منصوب شد

شناسایی سویه های مخمری ضد آلودگی قارچی انگور

دستیابی به سویه‌های مخمری با پتانسیل پروبیوتیکی از نمونه‌های سنتی کفیر ایران

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها