- دیده بان علم ایران – Iran Science Watch - https://didehbanelmiran.ir -

نخستین گردهمایی دانشمندان یک درصد برتر جهان در ایران برگزار شد

نخستین گردهمایی دانشمندان یک درصد برتر ایران و جهان با سخنرانی «پروفسور جان گوردن» برنده جایزه «نوبل پزشکی» ۲۰۱۲ و کاشف سلول‌های بنیادی القایی و سخنرانی غیرحضوری پروفسور «لوییس نویرنبرگ» برنده «آبل» ۲۰۱۵  و با حضور ۹۰۰ دانشمند، محقق و دانشجو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران در این گردهمایی که از  ۱۸ آبان ماه سال جاری (هشتم نوامبر) در قالب «کنگره USERN »، با محوریت «علم بدون مرز» و به میزبانی ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شده و ۲۰ آبان (دهم نوامبر) به کار خود پایان داد، ۱۹ تن از دانشمندان یک درصد برتر جهان سخنرانی کردند.

از چهرهای علمی برجسته سخنران در این کنگره می‌توان به دانشمندان بنامی چون پروفسور بهرام مبشر،‌ دانشمند کیهان‌شناس ایرانی و استاد دانشگاه کالیفرنیا،‌ پروفسور مایکل مامفورد،‌ استاد روانشناسی دانشگاه اوکلاهاما، پروفسور  تیموتی لایونس،‌ دانشمند بیوشیمی و استاد دانشگاه کالیفرنیا،  پروفسور آلفردو مارتینز، دانشمند علوم تغذیه و اندوکرینولوژی، پروفسور مایکل شرایبر، دانشمند فیزیک،‌ پروفسور ویلیباد روخ، دانشمند روانشناسی، پروفسور گوانرانگ چن،‌ دانشمند مهندسی الکترونیک،‌ پروفسور فرانسسکو کوکا،  دانشمند بیولوژی و پروفسور کنستانتین سدیکدس دانشمند فیزیولوژی، همگی از دانشمندان با اچ ایندکس بالا اشاره کرد.

چهره‌هایی از طلایه‌داران علم ایران و دانشمندان یک درصد برتر کشورمان همچون دکتر دومیری گنجی، دکتر عبداللهی و … نیز در این کنگره حضور داشتند.

سخنرانی این دانشمندان به سه محور «علم از ژنوم تا کهکشان» ،  « سیر تحولات علم از گذشته تا امروز» و «ابعاد وجودی انسان» اختصاص داشت.

 

۴۲۵۷۲۹۶۰۰_۲۰۶۴۲۱

پیش از سخنرانی دانشمندان یک درصد برتر، دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران،‌ تشکیل شبکه جهانی یوسرن را ایده‌ای ارزشمند دانست.
وی حضور دانشمندان یک درصد برتر دنیا در این همایش را فرصتی برای دانشجویان توصیف کرد تا از رمز موفقیت آنان آگاه شوند و افزود: تاکنون از ایران برنده جایزه نوبل نداشته‌ایم و این می‌تواند انگیزه‌ای باشد که دانشجویان جوان برای به‌دست آوردن آن تلاش کنند.

سپس نیما رضایی، موسس و دبیر کنگره یوسرن نیز طی سخنانی از اهداف تاسیس این شبکه جهانی مجازی علمی گفت و برنامه‌های آینده آن را تشریح کرد.

در این کنگره سه روزه که با استقبال چشمگیر دانشمندان، محققان و دانشجویان مواجه شد، پانل‌های پرسش و پاسخ با حضور دانشمندان یک درصد برتر برگزار شد.

جشنواره یوسرن نیز در سومین روز گردهمایی بزرگ دانشمندان یک درصد برتر جهان، در برج آزادی تهران و همزمان با روز جهانی «علم برای صلح و توسعه» برگزار و طی آن نخستین جایزه «یوسرن» به ۵ دانشمند منتخب در ۵ شاخه علمی اعطا شد.

 

photo_2016-11-10_21-23-23

کنگره یوسرن،‌ سال آینده در اوکراین، ۲۰۱۸ در وین،‌ ۲۰۱۹ در فرانسه و ۲۰۲۰ در تهران برگزار خواهد شد.

پیش از پایان این کنگره،  دکتر نیما رضایی موسس و برگزار کننده کنگره یوسرن،‌ همچنین طی مراسمی از جان گوردون ، برنده جایزه نوبل و دانشمندان یک درصد برتر جهان که سخنران و مهمان این همایش بزرگ بودند،‌ با اهدای هدایای نفیسی تقدیر کرد.

img_20161111_012600

نگاهی به یوسرن از تاسیس تا امروز

به گزارش دیده‌بان علم ایران USERN (شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی/ UNIVERSAL SCIENTIFIC EDUCATION & RESEARCH NETWORK ) دی ماه سال ۹۴، به ابتکار دکتر نیما رضایی، دانشمند ایرانی حاضر در فهرست دانشمندان یک درصد برتر علوم پزشکی جهان و با همراهی تیمی از دانشجویان جوان علوم پزشکی، با هدف برداشتن مرزهای علمی، ایجاد و توسعه ارتباطات و تعاملات گسترده علمی بین محققان و بویژه دانشمندان سراسر دنیا در ۲۲ حوزه علمی پایه گذاری شد.

img_20161109_1513101

شبکه جهانی «یوسرن» تاکنون با به عضویت درآوردن ۱۱ برنده جایزه نوبل به عنوان اعضای مشورتی  و  ۳ هزار و ۳۰۰  دانشمند یک درصد برتر جهان ، محقق و دانشجو ،‌ در قالب ۴۵ گروه تحقیقاتی از ۲۲ رشته علمی، در تلاش است تا گام بلندی در پیوند علمی و همکاری تحقیقاتی محققان و دانشمندان با یکدیگر بردارد.

دکتر نیما رضایی، پزشک جوان ایرانی و پایه‌گذار شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی، «USERN » را خانه دوم دانشمندان برتر جهان توصیف کرده است که در این شبکه بزرگ، دانشمندان می‌توانند فارغ از مرزهای جغرافیایی و قراردادی بین علوم، با همکاری یکدیگر و در مسیر پیشرفت علم جهانی که آثار آن برای همه انسانها در سراسر جهان باشد، گامهای موثری بردارند.

usern

اتصال جزایر علمی جهان با ایجاد شبکه یوسرن

دکتر رضایی  شبکه UNIVERSAL SCIENTIFIC EDUCATION & RESEARCH NETWORK  (یوسرن) را همچنین گامی مهم برای توسعه ارتباطات گسترده علمی دانسته که نویدبخش روزی است که جهان شاهد خلاقیت‌های بسیار بیشتری از دانشمندان در سایه همکاری‌های آموزشی و پژوهشی باشد.

این دانشمند جوان ایران معتقد است شبکه یوسرن تلاشی مؤثر و آغازی امیدبخش، برای اتصال جزایر علمی جهان است چرا که زمینه را برای ارائه مقالات مشترک محققان فراهم آورده و توسعه علمی بهتری را برای کشورها به ویژه ایران که از کمبود شدید همکاری‌های علمی و تحقیقاتی رنج می‌برد، رقم خواهد زد.

 

یوسرن معتبرترین شبکه مجازی علمی جهان
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایده «یوسرن« از دو سال پیش در ذهن وی شکل گرفته و خوشبختانه این شبکه با استقبال غیرقابل پیش بینی دانشمندان برتر جهان و نوبلیست‌ها  مواجه شده است.

وی این شبکه علمی را معتبرترین شبکه‌ مجازی علمی در جهان می‌داند که دانشمندان یک درصد برتر را به یک ارتباط بین‌المللی بی‌سابقه دعوت کرده و در خانه‌ «یوسرن» گرد هم آورده است.

۱۷۱

معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران امیدوار است با توسعه این شبکه بزرگ علمی و آموزشی، خودنمایی‌های علمی، دیگر جایگاهی نداشته و بر این باور است که به کمک شبکه جهانی یوسرن، هر دانشمندی همکاران تحقیقاتی بسیار زیادی در مقالات و تحقیقات خود خواهد داشت.

به گفته موسس «یوسرن»، این شبکه،‌ همچنین یکی از بهترین‌ راه‌های انجام پژوهش درست است و بویژه به محققان جوان تمامی رشته‌ها کمک خواهد کرد تا مسیر تحقیق را به درستی بپیمایند و به استادان و دانشمندان برجسته حوزه‌های تخصصی مورد نیاز خود به آسانی دسترسی داشته باشند.

یوسرن، بزرگترین دانشگاه مجازی جهان

سرپرست معاونت بین‌الملل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان پیشرفت علمی هر کشوری را تا حد زیادی متاثر از مقالات جمعی محققان آن کشور دانسته و معتقد است: عضویت در شبکه «یوسرن» کمک به محققان جوان برای یافتن هویت علمی بهتر است…. با آدرس یوسرن به چاپ رسیده و دانشمند جوان ایران امیدوار است که یوسرن روزی بزرگترین دانشگاه مجازی جهان شود.

usern-9-300x298

ارتباط با ۲۰ برنده جایزه نوبل و برگزاری ۱۳ سخنرانی علمی

به گزارش دیده‌بان علم ایران،‌ هم اکنون ۱۸۶ دانشمند یک درصد برتر جهان به عنوان اعضای مشورتی / Advisory board یوسرن هستند و این شبکه،‌ با ۲۰ برنده جایزه نوبل که لزوما عضو شبکه نیستند در ارتباط است. یوسرن با دعوت از محققان برجسته دنیا تا کنون ۱۳ سخنرانی در موضوعات عمومی علمی نیز برگزار کرده است. همچنین ۱۴ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران و جهان امضا کرده که حاصل آن، تبادل استاد و دانشجو، ایجاد فرصت مطالعاتی برای محققان، همکاری‌های مشترک علمی، اعزام گروه‌های تحقیقاتی، ایجاد دفاتر یوسرن در چندین دانشگاه‌ جهان خواهد بود، به طوری که یوسرن هم اکنون دارای ۹ دفتر در داخل و خارج از کشور است.

شرایط عضویت محققان و دانشمندان در شبکه جهانی یوسرن

محققان تمام رشته‌ها می‌توانند به طور رایگان و بدون شرایط خاصی عضو شبکه جهانی یوسرن شوند اما برای فعالیت در گروه‌های تحقیقاتی داخل شبکه که شامل ۴۵ گروه آموزشی و تحقیقاتی است، متقاضیان باید نسبت به ثبت‌نام و ارائه پروپوزال گروه تحقیقاتی خود اقدام کرده و پس از تصویب آن توسط یکی از دانشمندان یک درصد برتر جهان که حاضر در گروه‌های فعال علمی است، به عضویت این گروه‌ها درآیند.

 

%db%8c%d9%88%d8%b3%d8%b1%d9%86

۶۰ درصد رهبران گروه‌های تحقیقاتی یوسرن،‌دانشمندان خارجی و ۴۰ درصد داخلی هستند

در حال حاضر ۶۰ درصد رهبران گروه‌های تحقیقاتی در شبکه یوسرن، دانشمندان یک درصد برتر خارج و ۴۰ درصد از دانشمندان یک درصد برتر داخل هستند.

تعداد اعضای برخی گروه‌های تحقیقاتی حتی به دو هزار نفر هم می‌رسد که ممکن است لزوما همه آنها عضو شبکه یوسرن  نباشند، ولی با هم تعاملات تحقیقاتی بسیاری دارند.

موسس یوسرن، ثمره فعالیت در گروه‌های تحقیقاتی یوسرن برای محققان را ارتقای سابقه تحقیقاتی آنها و نیز آموزش‌پذیری بهتر در کارهای تحقیقاتی دانسته است.

انتشار مقالات با افیلیشن یوسرن

از آغاز فعالیت یوسرن و عضویت محققان در این شبکه جهانی آموزش و پژوهش، ۹۰ مقاله با افلیشین یوسرن منتشر شده‌اند.

img_20161112_0934281

اعطای جایزه بزرگ علمی «یوسرن» به ۵ دانشمند منتخب برندگان نوبل

به گزارش دیده‌بان علم ایران، پایه‌گذاری جایزه علمی «یوسرن» ویژه محققان جوان زیر ۴۰ سال ۲۲ رشته علمی در سراسر جهان، در کنار ایجاد این شبکه جهانی نیز ابتکار دیگری بوده که همزمان با این رویداد مهم علمی توسط دکتر نیما رضایی در ایران شکل گرفته است.

موسس «یوسرن»، درباره جایزه شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی (USERN) نیز گفته است: این جایزه به صورت سالانه برای هر پیشرفت نوین یا موفقیت در پژوهش‌های علمی در پنج رشته علمی از جمله علوم پزشکی، علوم زیستی، علوم صوری، علوم فیزیک و علوم اجتماعی به دانشمندان جوان یا محققان کمتر از ۴۰ سال جهان اعطا می‌شود.

دکتر رضایی با اشاره به این که جایزه ۱۰ هزار دلاری یوسرن شامل ۵ هزار دلار جایزه نقدی و ۵ هزار دلار غیرنقدی است، در عین حال این جایزه را یک برند علمی برای محققان دانسته است که اگرچه ممکن است سطح بالای مالی نداشته باشد،‌ اما از نظر علمی سطح بسیار بالایی دارد  و آثار علمی و تحقیقاتی برگزیده برای دریافت جایزه یوسرن، توسط دانشمندان یک درصد برتر و نوبلیست‌ها تایید شده‌اند که این موفقیت بزرگی برای یک محقق جوان است.

img_20161112_0416151

حضور ۱۱ برنده نوبل در کمیته داوری جایزه بین‌المللی «یوسرن»

به گفته موسس یوسرن، ۱۱ برنده نوبل عضو کمیته داوری جایزه یوسرن بوده‌اند و این جایزه ۵ برنده در ۵ شاخه علمی خواهد داشت.

نکته‌ای که این دانشمند ایرانی، درباره جایزه یوسرن بدان اشاره کرده آن است که مقامات دولتی نمی‌توانند برنده این جایزه باشند.

معرفی ۵۷۰ محقق به کمیته داوری جایزه یوسرن تا کنون

آن طور که موسس یوسرن اعلام کرده است، برای دریافت جایزه یوسرن، بیش از  ۵۷۰ محقق جوان زیر ۴۰ سال از ۱۰ کشور جهان به کمیته داوری متشکل از ۱۷۰ دانشمند یک درصد برتر معرفی شدند که از این مجموع ۴۷ نفر به مرحله دوم داوری راه یافته و نهایتا ۵ محقق و دانشمند جوان در ۵ شاخه علمی انتخاب شده‌اند.

رونمایی از اساسنامه یوسرن

رونمایی از اساسنامه یوسرن نیز از دیگر برنامه‌های کنگره نخست است. این اساسنامه که شامل فعالیتها، اهداف و خطوط قرمز یوسرن است به امضای ۱۰۰ دانشمند خواهد رسید.

 

photo_2016-11-11_12-43-52img_20161111_012815

ایجاد شاخص index آموزشی برای استادان

تعریف شاخص index آموزشی برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که کار تحقیقاتی انجام نمی‌دهند ابتکار دیگری است که موسس یوسرن،‌ وعده تحقق آن در این شبکه مبدعانه را داده است.

این دانشمند علوم پزشکی ایران در همین باره نیز گفته است: چنانچه می‌دانیم، ارزش تحقیقات و مقالات در دنیا تا  حد زیادی به میزان  h-index است. (عددی که می‌کوشد بهره‌وری و تأثیرگذاری علمی دانشمندان را به صورت کیفی نمایش دهد و با در نظر گرفتن تعداد مقالات پر استناد افراد و تعداد دفعات استناد شدن آن مقالات توسط دیگران محاسبه می‌شود). گاهی استادانی که در دانشگاه‌ها به کار آموزش و نه تحقیق و پژوهش مشغولند، حتی با وجود خدمات بسیار ارزنده و طولانی مدت آموزشی و تربیت دانشجویانی که روزی جزو دانشمندان برجسته در جهان می‌شوند، در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان قرار نمی‌گیرند.

دکتر رضایی وعده داده است که شبکه «یوسرن» برای نخستین بار شاخص ایندکس آموزشی استادان دانشگاه‌ها را ایجاد کرده و بر اساس این شاخص استادانی که بیشترین و تاثیرگذارترین دانشجویان حوزه تخصصی خود را تربیت کرده باشند، به عنوان یک درصد برتر در شاخص ایندکس آموزشی معرفی شوند.

به گفته این متخصص ایمونولوژی ، این شاخص سبب خواهد شد که هیچ استادی به رقابت با دانشجویان خود در حیطه علمی نپردازد و تمام تجارب مهم و ارزنده استادان دانشگاه‌ها با انگیزه بیشتری در اختیار دانشجویان جوان قرار گیرد.

تبادل استاد و دانشجو

دکتر رضایی یکی از برنامه‌ها برای شناساندن شبکه «یوسرن» به جهانیان را همچنین تبادل استاد و دانشجو در قالب این شبکه دانسته و گفته است: دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام آمادگی کرده است در این زمینه حمایتهای لازم را انجام دهد؛ زیرا با تبادل دانشجویان و اساتید بین کشورها علاوه بر شناساندن بهتر شبکه «یوسرن» ، فرصت حضور افراد علمی فعال در این شبکه بیشتر می‌شود.

۴۲۵۷۲۳۸۳۸_۳۹۲۹۱۱

استقلال مالی شبکه «یوسرن» از بودجه‌های دولتی

پایه‌گذار شبکه «یوسرن» همچنین درباره بودجه‌های حمایتی این اقدام ارزشمند علمی تاکید داشته است که برای این پروژه بزرگ تا کنون ریالی بودجه دولتی دریافت نکرده‌؛ اما انتظار می‌رود که دانشگاه‌ها و نهادهای مختلتف دولتی و خصوصی حمایت‌های لازم دیگر را انجام دهد.

وی در عین حال گفته است انتظار می‌رفت ارگانهای دولتی و بخش خصوصی از شبکه یوسرن حمایت مالی کنند که متاسفانه این حمایتها در حد انتظار نبوده است.

یوسرن ، غیرانتفاعی می‌ماند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که «یوسرن» از هیچ ارگان سیاسی و نظامی حمایت نخواهد کرد‌، تاکید کرده است که شبکه گسترده «یوسرن» تا پایان غیرانتفاعی خواهد ماند و از ابتدا وقف علم بوده و تا آخر نیز تنها اهداف علمی را دنبال خواهد کرد.

photo_2016-11-10_21-23-15

نگاهی به سایر اهداف یوسرن

به گزارش دیده‌بان علم ایران، ماهیت و محتوای اصلی USERN  علاوه بر ایجاد تعاملات علمی بین دانشمندان سراسر جهان، همچنین طراحی برنامه‌های آموزشی در زمینه‌ها و سطوح مختلف ، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مانند مقالات، کتب یا ثبت اختراعات به عنوان ماحصل اصلی و ارائه یک محیط علمی اخلاقی برای دانشمندان و محققان است و برای پیشرفت اخلاقی و حرفه‌ای پژوهش‌های علمی و آموزشی و به تبع آن پیشرفت علم برای مقاصد غیر نظامی و منفعت عمومی پایه‌گذاری شده است.

اعتبارسنجی و کمک به بهبود ایده‌های علمی، امکانات، منابع انسانی ، مالی و آموزشی و تعیین اعتبار علمی، بهبود سیاستگذاری در علم، تعریف یک شاخه علمی در USERN، ارائه منابع مالی برای توسعه علم، ایجاد ارتباط بین زمینه‌های مختلف علمی و انجام پروژه‌های علمی بین رشته‌های مختلف، ایجاد ارتباطات بین‌المللی بین دانشمندان ارشد و دانشمندان جوان و طراحی شجره‌نامه علمی هر دانشمند، ایجاد دفاتری در سراسر جهان، سازماندهی جلسات در شاخه‌های مختلف علوم، تاسیس مجله USERN و چاپ و نشر و حمایت از آثار علمی از جمله اهداف تاسیس این شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی است و تمام اینها، امروزه برای پویایی و جهانی شدن علم و بویژه علم ایران بسیار حائز اهمیت هستند.

۴۲۵۷۰۱۵۲۹_۲۰۳۳۱۳۱

دکتر نیما رضایی ،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرپرست معاونت بین‌الملل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات نقص ایمنی، مدیر سابق بیمارستان مرکز طبی کودکان، متخصص ایمونولوژی و فلوشیپ ایمونولوژی بالینی و پیوند مغز استخوان، نویسنده ۵۰۰ مقاله با اچ ایندکس ۴۱‌، نویسنده ۸ جلد کتاب مرجع در حوزه ایمونولوژی به زبان انگلیسی و منتشر شده توسط انتشارات اسپرینگر ، ارائه دهنده بیش از ۳۵۰ مقاله در کنگره‌های داخلی و خارجی، برنده جایزه پژوهشگر برتر در جشنواره رازی در دوره‌های سیزدهم و چهاردهم، برگزیده جایزه «پژوهشگر جوان» در جشنواره ابن‌سینا،‌برنده جایزه بین‌المللی «پژوهشگر جوان»‌ آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا در سال  ۲۰۱۴ و عضو هیات تحریریه و مشاور سردبیر بیش از ۳۰ مجله داخلی و خارجی است.

 

images

وی در آزمون سراسری سال ۷۳ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد و پس از پایان تحصیل در پزشکی عمومی، به تحصیل در رشته پزشکی مولکولی و ژنتیک در دانشگاه شفیلد انگلستان پرداخت و موفق به اخذ فوق لیسانس و نیز دکتری تخصصی (PhD) ایمونولوژی بالینی و ژنتیک انسانی شد. سپس در دانشگاه نیوکاسل، فلوشیپ ایمونولوژی بالینی اطفال و پیوند مغز استخوان اطفال را گذراند و پس از بازگشت به وطن در همین تخصص مشغول به فعالیت شد و در ادامه، با ابتکاری تحسین‌برانگیز شبکه جهانی یوسرن را پایه‌گذاری کرد و به گفته خود، به آرزویش در پیوند جزایر علمی جهان به یکدیگر رسید.

انتهای پیام