جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

کشف مزه ششم

نسخه قابل پرینت
کد خبر:7118
سه شنبه، ۱۶ شهریور، ۱۳۹۵ | 10:01

کشف مزه ششم

دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگان موفق به کشف مزه ششم شدند که از غذاهای نشاسته‌ای مانند پاستا، نان و برنج نشات می‌گیرد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران تاکنون تصور می‌شد که انسان‌ها تنها پنج مزه اولیه شور،‌ شیرین، ترش، تلخ و خوشمزه را که هفت سال پیش به این فهرست اضافه شد، درک می‌کنند. اکنون دانشمندان طعم “نشاسته‌ای” را نیز برای افزودن به این فهرست پیشنهاد کرده‌اند.

در تحقیقات انجام شده، دانشمندان نشان دادند که ذائقه انسان می‌تواند کربوهیدرات موجود در غذاهایی مانند سیب‌زمینی و پاستا را تشخیص دهد. آن‌ها برای آزمودن نظریه خود، سطوح مختلف کربوهیدرات را در مایعات حل کرده و آنها را به ۲۲ شرکت‌کننده دادند تا طعمشان را رتبه‌بندی کنند. این افراد توانستند طعم نشاسته‌ای مایعات را تشخیص دهند.

پیش از این بسیاری از دانشمندان معتقد بودند که انسان‌ها تنها می‌توانند قند درون کربوهیدرات را شناسایی کنند چرا که آنزیم‌های درون بزاق، مولکول‌های نشاسته را به شکل شکر ساده تجزیه می‌کند و طعم شیرینی در کام انسان باقی می‌گذارد. اما داوطلبان توانستند طعم نشاسته‌ای را نیز تشخیص دهند.

محققان هنوز نتوانسته‌اند گیرنده‌های طعم نشاسته‌ای را روی زبان شناسایی کنند، بنابراین هنوز نمی‌توان آن را به عنوان طعم اصلی اعلام کرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

لذیذترین طعم ها را با «غذای مجازی» تجربه کنید!

چرا گوجه فرنگی در یخچال بی‌مزه می شود؟

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها