یکشنبه، ۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ | Sunday, 21 April , 2019

تولید گوجه‌فرنگی تراریخته با تندی فلفل

نسخه قابل پرینت کد خبر:42953
۲۹ دی ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۱
تولید گوجه‌فرنگی تراریخته با تندی فلفل

محققان دانشگاه فدرال Viçosa در برزیل موفق شدند با کمک مهندسی ژنتیک، گوجه‌فرنگی تراریخته با تندی فلفل شدند.

به گزارش دیده بان علم ایران، براساس یافته های این محققان که نتایج آن طی مقاله ای در مجله علمی «ترندهای علم گیاهشناسی» (the Trends In the Plant Science) منتشر شده می‌توان با ویرایش دی‌ان‌ای، امکان تولید کاپسیکوم (Capsicum) – عامل تندی فلفل – را در گوجه‌فرنگی هم فراهم کرد.

در این تحقیق ژن مربوطه را از فلفل چیلی جدا کرده‌ و به گوجه‌فرنگی منتقل کرده اند.

در گیاهشناسی، گوجه‌فرنگی و فلفل چیلی، خانواده همدیگر محسوب می‌شوند و به‌ این دلیل، دی‌ان‌ای‌شان امکان این ویرایش را فراهم کرده است.

البته علاقه‌مندی مهندس‌های ژنتیک به کاپسیکوم فراتر از صرف اضافه کردن طعم تندی به گوجه‌فرنگی است.

گوجه‌فرنگی از پرمصرف‌ترین گیاهان دنیاست و کاپسیکوم ماده‌ای درمانگر محسوب می‌شود و خاصیت‌های گوناگون دارد. از جمله اینکه در بهبود سرماخوردگی نقش بازی می‌کند و در بهبود بیماری‌های عصبی یا درد موثر است.

همچنین از آنجا که برخی حشرات از گیاهان حاوی کاپسیکوم گریزان هستند، کشت گوجه‌فرنگی فلفلی می‌تواند مصرف سموم شیمیایی را کم کند.

تولید گوجه‌فرنگی فلفلی، یکی از چند ایده جالبی است که از طریق تراریخته کردن گیاهان دنبال می شود. از دیگر پروژه‌ها می‌توان به تغییر رنگ کیوی و یا بهبود طعم توت‌فرنگی اشاره کرد.

انتهای پیام

گوجه فرنگی
به اشتراک بگذارید :

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *