سه شنبه، ۲۲ آبان، ۱۳۹۷ | Tuesday, 13 November , 2018

تولید کاساوای تراریخته مقاوم به ویروس در کنیا

نسخه قابل پرینت کد خبر:42171
۱۳ آبان ۱۳۹۷ | ۱۱:۲۹
تولید کاساوای تراریخته مقاوم به ویروس در کنیا

تولید کاساوای تراریخته مقاوم به ویروس موزائیک کاساوا به زودی در کنیا تصویب می شود.

کاساوا، گیاهی بوته ای و چندساله با ریشه های خوراکی است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری سراسر دنیا می روید. کاساوا در بسیاری از کشورهای در حال توسعه جهان به عنوان یک غذای اصلی مطرح است و ماده اصلی رژیم غذایی حدود ۵۰۲ میلیون نفر از جمعیت زمین را تشکیل می دهد.

ریشه های گیاه کاساوا یک منبع بسیار خوب از کربوهیدرات ها هستند. این گیاه  سرشار از کربوهیدرات، کلسیم، ویتامین های  B و C و عناصر معدنی ضروری است.

سایمون گچیوکی، یکی از کارشناسان ارشد تحقیقاتی در کارلو، گفت که هر دو بیماری به ویژه موزاییک کاساوا، این محصول را به مدت طولانی از بین برده اند و تبدیل به یک خطر جدی شده اند.

ویروس موزائیک کاساوا به برگ گیاه آسیب می رساند، باعث می شود که آنها خشک شوند و تغییر رنگ دهند.

گیچوکی افزود: ما هرگز بدون استفاده از مهندسی ژنتیک قادر به کنترل این بیماری نیستیم.

در سال های اخیر، این دو بیماری به یک اپیدمی تبدیل شده اند و تهدیدی جدی برای کشت کاساوا به شمار می روند.

مرحله اول پروژه این محققان، اثبات این بود که  امکان تولید کاساوای تراریخته مقاوم در برابر این بیماری ها با استفاده از مهندسی ژنتیک وجود دارد.

در مرحله دوم دانشمندان ژن مقاوم به این بیماری ها را شناسایی کرده و با روش های مهندسی ژنتیک آن را به ژنوم گیاه کاساوا وارد کردند.

این پروژه در حال حاضر در مرحله تصویب قانونی است و تولید کاساوای تراریخته مقاوم به بیماری رگه قهوه ای به زودی در کنیا تصویب می­ شود.

دانشمندان کشور های همسایه کنیا همچون اوگاندا و نیجریه نیز در حال کار بر روی تولید کاساوای تراریخته هستند زیرا سالانه بخش عظیمی از محصول کاساوا در این نواحی نیز توسط همین دو بیماری از بین می رود.

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید :

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *