پنج شنبه، ۹ فروردین، ۱۴۰۳ | Thursday, 28 March , 2024

ایران در رتبه چهارم استنادات نشریات علمی در منطقه/پیشتازی ترکیه در تعداد نشریات علمی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:36834
سه شنبه، ۲۱ فروردین، ۱۳۹۷ | 10:49

ایران در رتبه چهارم استنادات نشریات علمی در منطقه/پیشتازی ترکیه در تعداد نشریات علمی

تازه‌ترین گزارش سامانه نما با عنوان نمای نشریه‌ها ۲۰۱۷ : جایگاه نشریه‌های ایرانی در نظام‌های ارزیابی جهانی منتشر شد.

به گزارش دیده بان علم ایران در این گزارش جایگاه نشریه‌های ایرانی در نظام‌های جهانی ارزیابی در سال ۲۰۱۷ آمده است که داده‌های آن از عملکرد نشریه‌ها در سال ۲۰۱۶ گردآوری شده‌اند. افزون بر این، روند سالانه شمار و میزان تاثیر نشریه‌های ایرانی در این نظام‌ها به همراه جدول‌های مقایسه‌ای با کشورهای منطقه نیز گزارش شده است. حضور در نمایه‌نامه وب آو ساینس، حضور در نمایه‌نامه اسکوپوس، ضریب تاثیر، امتیاز استنادی، شاخص اسنیپ، و رتبه‌بندی نشریه‌های سکیمگو از سرفصل‌های این گزارش هستند.

گفتنی است، دو نمایه استنادی وب‌آو‌ساینس و اسکوپوس نخستین نظام‌ها برای سنجش کیفیت و اعتبار نشریه‌ها بوده‌اند که حضور یک نشریه در این نمایه‌ها خود گویای سطحی از کیفیت است، ولی در یک دهه گذشته نهادهای علم‌سنجی دیگری نیز کوشیده‌اند چارچوبی برای این کار طراحی کنند. در این میان موسسه علم‌سنجی سکیمگو و مرکز مطالعات علم و فناوری در دانشگاه لایدن هلند نامدارترند.

بر پایه گزارش تازه سامانه نما، ۴۱ نشریه ایرانی در نمایه‌نامه وب‌آو‌ساینس حضور داشته‌اند که دو عنوان کمتر از سال پیش است و بر این پایه ایران در جایگاه دوم میان کشورهای منطقه پس از ترکیه با ۶۱ عنوان نشریه جای دارد. میانگین ضریب تاثیر نشریه‌های ایرانی نمایه شده در وب‌آو‌ساینس ۰/۸۵ بوده که در مقایسه با مقدار ۰/۸۳ سال پیش رشد داشته است. همچنین، ۱۳۴ نشریه ایرانی در نمایه‌نامه اسکوپوس حضور داشته‌اند که پنج عنوان بیشتر از سال پیش است و بر این پایه ایران در جایگاه سوم میان کشورهای منطقه پس از مصر و ترکیه جای دارد.

بر اساس گزارش نمای نشریه‌ها، میانگین امتیاز استنادی نشریه‌های ایرانی ۰/۶۸ بوده و این اندازه ایران را در جایگاه چهارم میان کشورهای منطقه پس از مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی جای داده است. افزون بر این، گزارش نشان می‌دهد که میانگین شاخص اسنیپ نشریه‌های ایرانی ۰/۵۰ است و بر این پایه ایران در جایگاه هفتم میان کشورهای منطقه جای دارد. همچنین، ۱۴۰ نشریه ایرانی نیز در فهرست رتبه‌بندی نشریه‌های سکیمگو دیده می‌شوند که یک عنوان نسبت به گزارش سال پیش رشد داشته است و بر این پایه ایران در جایگاه چهارم کشورهای منطقه پس از مصر، ترکیه، و امارات متحده عربی جای دارد.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با پشتیبانی دبیرخانه شورای‌عالی عتف با راه‌اندازی سامانه نما (جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان) می‌کوشد نتایج نظام‌های گوناگون ارزیابی علم، فناوری، و نوآوری را پایش کند و گزارش‌هایی کاربردی در اختیار سیاست‌گذاران قرار ‌دهد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

نمایه شدن مجله انجمن ریاضی ایران در MathSciNet

رتبه چهارم ایران در منطقه در شاخص «اچ»/ جایگاه جهانی هفدهم ایران در انتشار مقالات داغ

در تازه ترین گزارش استنادی مجلات: ۳۶ نشریه ایرانی «ضریب تأثیر» گرفتند

دانشمند ایرانی پیشنهاد کرد: جایگزینی نظام نوین حفاظت در برابر اشعه جهانی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها