جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

کلنگ احداث نخستین شهر سلول کشور در استان البرز به زمین خورد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:36388
یکشنبه، ۲۰ اسفند، ۱۳۹۶ | 12:46

کلنگ احداث نخستین شهر سلول کشور در استان البرز به زمین خورد

مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث اولین شهرسلول کشور در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

به گزارش دیده بان علم ایران مراسم آغاز عملیات اجرایی ساخت اولین شهر سلول کشور در دانشگاه خوارزمی با حضور دکتر سبحان اللهی ریاست دانشگاه، دکتر محمد علی نجفی استاندار البرز، دکتر حمیدیه دبیر ستاد علم و فناوری های سلول­های بنیادی، دکتر امیرخانی دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادی کشور، دکتر زاهد رییس شهر سلول و جمعی از مسئولان کشوری و مدیران دانشگاه در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

شهر سلول دانشگاه خوارزمی که نخستین شهر سلول ایران محسوب می‌شود با هدف متمرکز شدن شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در حوزه سلول‌های بنیادی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی تاسیس در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار در  دانشگاه خوارزمی آغاز شده است.

در ابتدای این مراسم دکتر سبحان اللهی ریاست دانشگاه ضمن معرفی دانشگاه خوارزمی عنوان کرد: این یک روز تاریخی و نقطه عطفی برای دانشگاه خوارزمی به شمار می رود زیرا دانشگاه به نسل چهارم دانشگاه ها قدم می­گذارد. همچنین برای اولین بار صنعت و بخش خصوصی در دل دانشگاه شروع به فعالیت خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: تاریخچه دانشگاه سابقه تاریخی و بین­ المللی دارد، این دانشگاه با سابقه یکصدساله در نظام آموزشی کشور به عنوان اولین دانشگاهی است که ریاضیات جدید را وارد کشور کرده است. دانشگاه خوارزمی با بیش از ۱۳ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی در دو سایت تهران و کرج فعالیت میکند.

در ادامه دکتر حمیدیه، دبیر ستاد علم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به اینکه تولید محصولاتسلول های  بنیادی تنها به پزشکی مربوط نیست و در رشته های مختلف مهندسی نیز کاربرد دارد، بیان کرد: سلول­های بنیادی در پوست، سلول­های ریوی و دیگر حوزه های سلامت انسان کاربرد روزافزون دارد.

وی مهمترین هدف شهر سلول را درمان بیماری­های صعب العلاج اعلام کرد و گفت سلولهای بنیادی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود، امید داریم بتوانیم در راستای درمان این بیماری ها اقدام کنیم.

سخنران بعدی این مراسم دکتر محمدعلی زاهد، رییس شهر سلول دانشگاه خوارزمی بودند که اشاره کرد: شهر سلولی با هدف پژوهش و خدمات در زمینه سلول­های بنیادی و پزشکی زیرساختی ایجاد می­شود.

محمدعلی زاهد در ادامه با بیان اینکه پروژه ساخت اولین شهر سلول کشور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم و با استفاده از بهترین پزشکان و محققان کشور انجام می شود، افزود: پزشکی بازساختی شاخه ای از علم پزشکی است که هدف آن ترمیم یا احیای بافت و اندام آسیب دیده است که شاخه های مختلفی دارد که می توان در این بخش ازسلول های شخص بیمار، مهندسی بافت، استفاده از بافت های نوترکیب، سلول های غیر خودی، ژن درمانی و… استفاده کرد.

سخنران بعدی مراسم، دکتر امیرخانی، دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادی بود که گفت: علوم و فناوری سلولهای بنیادی در جهان پیشرفت فراوانی داشته و جزو دانش های مهم و موثر در حوزه های مختلف محسوب می شود.

وی افزود: با در نظر داشتن رشد تصاعدی دانش های بنیادی از سال ۲۰۲۰ می توان به اشتغالزایی این رشته امیدوار بود.

امیرخانی ضمن تاکید بر اینکه در آینده عدم برخورداری از توان تولید سلول های بنیادی به طور قطع باعث ایجاد مشکل برای کشور خواهد شد، گفت: لازم است در این راستا دانش آموختگان کارآفرین تربیت کنیم که به محض فارغ التحصیل شدن وارد مرحله تولید، عرضه محصول و کارآفرینی شوند.

وی گفت: هم اکنون به مرحله ای رسیدیم که باید دانشگاه ها را به سوی دانشگاه های نسل سوم و چهارم ارتقا دهیم.

امیرخانی با اشاره به اینکه تولید محصولات بنیادی صرفا به پزشکی مربوط نیست و در رشته های مهندسی نیز کاربرد دارد افزود: تمامی افرادی که صاحب ایده در این حوزه ها هستند می توانند به شهر سلول مراجعه و محصول خود را تولید و عرضه کنند.

وی در خاتمه گفت: به دنبال تکثیر ایده ها و شتاب دهنده ها در حوزه سلول های بنیادی هستیم و از تمامی مسئولان می خواهیم که در این حوزه پیشگام باشند.

دکتر مهبودی رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات زیست فناوری در ادامه برنامه گفت: با توجه به رشد روزافزون صنایع چهارم هم اکنون فرصت آن رسیده است که سرمایه دارها به دانشگاه ها بیایند و روند سرمایه گذاری تغییر کند.

وی افزود: امروزه بازار جایگاهش را به دانش داده است و ضروری است به فکر تکنولوژی های درون دانشگاهی باشیم.

دیگر سخنران این برنامه علمی، دکتر کارآگاه رئیس شرکت پرسیس ژن از شتاب دهنده های مستقر در شهر سلول بود که گفت: پروژه شهر سلول در ۱۰ هکتار با هدف توسعه علوم و فنون بنیادین ساخته خواهد شد.

وی افزود: استارتاپ، شتاب دهنده ها، مرکز رشد و شرکتهای دانش بنیان با برنامه ریزی انجام شده شروع به کار خواهند کرد. وی خاطرنشان کرد: شهرسلول یک طرح ۲۰ ساله است که فاز اول آن ۵ ساله می باشد.

کارآگاه در پایان گفت: در حال حاضر  با اعلام آمادگی ۳۰ شرکت دانش بنیان پیشرو در علوم سلولی جهت استقراردر شهر سلول خبر داد.

آخرین سخنران مراسم نیز دکتر محمدعلی نجفی، استاندار البرز بود که ضمن ابراز خرسندی از شروع این اقدام بزرگ، گفت: بازتاب و دامنه ایجاد شهر سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی علاوه بر استان، در سطوح ملی و منطقه‌ای خواهد بود و از هزینه‌های ارزی و واردات جلوگیری خواهد شد.

نجفی افزود: هم اکنون شاهد این هستیم که اندیشه‌های بزرگ در استانی که به عنوان قطب علم و فناوری کشور نامگذاری شده بیش از پیش در حال فراهم شدن است.

وی گفت: تولیدات فناورانه شهر سلول موجب رونق صادرات خواهد شد ‌و بهره مندی از فرصت‌های ویژه ای را برای کشور فراهم خواهد آورد‌.

وی خاطرنشان کرد: در تمام بخش‌ها و تصمیم سازی‌ها ‌اگر اندیشه دانش بنیان و استفاده از علم و فناوری روز دنیا همراه نباشند با مسائل عدیده مواجه خواهیم شد.

نجفی افزود: احداث شهر سلول موجب بازگشت و جذب جوانان و نخبگان به کشورمان خواهد بود‌. ما به دنبال ایجاد مشاغل محدود در تولیدی کوچک نیستیم زیرا با تلفیق صنعت و دانشگاه، ایجاد مشاغل پایدار و بزرگ صورت خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: پیش از این جوامع برای تولید ثروت از منابع طبیعی و منابع، جنگلها و معادن استفاده می کردند که متاسفانه باعث تخریب شدید شد اما امروزه تولید ثروت از طریق علم صورت میگیرد.

نجفی در پایان گفت: استانداری البرز با فراهم کردن زیرساخت­های موردنیاز برای تکمیل و توسعه شهر سلول دانشگاه خوارزمی و ابلاغ دستورهای لازم برای تسهیل شرایط همکاری همه دستگاههای اجرایی استان، به سهم خود با تمام توان در جهت پیشبرد این اقدام گام بر خواهد داشت.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

توسعه نسل جدید حسگرهای نانوفوتونیکی اکسیژن در دانشگاه خوارزمی

ژن درمانی موفق یک کودک مبتلا به سرطان خون در کشور

سمپوزیوم ژنتیک و سلول‌های بنیادی با رویکرد ژن درمانی برگزار می‌شود

پژوهش محققان ایرانی نشان داد: اثربخشی عصاره «بن سرخ» در مهار سرطان پستان

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها