جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

براساس تحقیقی جدید مطرح شد: “احتمال” مضر بودن مصرف مرغ و پرندگان دریایی در مبتلایان سرطان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:35421
جمعه، ۲۰ بهمن، ۱۳۹۶ | 14:28

براساس تحقیقی جدید مطرح شد: “احتمال” مضر بودن مصرف مرغ و پرندگان دریایی در مبتلایان سرطان

مصرف برخی مواد غذایی پیشرفت و پخش سرطان در بدن را افزایش می‌دهد

به گزارش دیده‌بان علم ایران، محققان  بریتانیایی و آمریکایی دریافتند که مصرف غذاهای حاوی «آسپاراژین (asparagine)» که در غذاهایی چون مارچوبه، مرغ و غذاهای دریایی وجود دارد، ممکن است سبب پیشرفت و پخش سلول‌های سرطانی در بدن شوند.

براساس نتایج این تحقیق که در ژورنال آکادمیک نیچر منتشره شده، دانشمندان با آزمایش آسپاراژین در موش‌هایی که دچار سرطان پستان بودند دریافتند که این ماده سبب متاستاز می‌شود.

متاستاز فرآیندی است که سلول‌های سرطانی در بدن بیمار پخش شده و ارگان‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند.

آسپاراژین یکی از بیست اسید آمینه‌ اصلی سلول‌های زنده است. اسیدهای آمینه واحد تشکیل دهنده پروتئین است و در فعالیت‌های سلول‌ها و ارگان‌های بدن نقش اساسی دارند.

در این تحقیق دانمشندان دریافتند که استفاده از دارویی به نام L-asparaginase که مانع از فعالیت آسپاراژین می‌شود، می‌توان از پیشرفت سرطان و پخش آن در بدن موش‌ها جلوگیری کرد. کاهش مصرف آسپاراژین نیز نتایج مشابهی را در بر داشت.

تیم تحقیقاتی در مراحل بعدی با مطالعه سابقه بیماران مبتلا به سرطان پستان و رژیم غذایی آنان دریافتند که مصرف غذاهای حاوی آسپاراژین در انسان نیز سبب پخش سلول‌های سرطانی می‌شود.

عملکرد این اسید آمینه بدین صورت است که با تغییراتی در شکل و عملکرد سلول‌های سرطانی به آنان امکان را می‌دهد از طریق جریان خون یا لنف به دیگر ارگان‌های بدن وارد شده و آنها را نیز درگیر کنند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

دستاورد محققان ریاضی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه شناسایی ژن‌های محرک سرطان

در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد: شناسایی ژن‌ها و مسیرهای مولکولی سرطان با تحلیل کلان داده ها

کتاب «پتانسیل‌های درمانی اگزوزوم در سرطان» منتشر شد

مرکز مشاوره رایگان در حوزه خون و سرطان به همت پژوهشکده سرطان معتمد راه اندازی شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها