پنج شنبه، ۹ فروردین، ۱۴۰۳ | Thursday, 28 March , 2024

تولید دشمن طبیعی برای سفیدبالک ها در کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:33869
یکشنبه، ۱۷ دی، ۱۳۹۶ | 10:36

تولید دشمن طبیعی برای سفیدبالک ها در کشور

یک شرکت دانش بنیان وابسته به دانشگاه تربیت مدرس تهران موفق به تولید دشمن طبیعی سفیدبالک ها شد..

به گزارش دیده بان علم ایران روشنک صداقت از مجریان این طرح تحقیقاتی گفت: با توجه به مشکل کم آبی در کشور و افزایش کشت گلخانه ای و خطرناک بودن استفاده از سم در گلخانه ها بهترین کار جایگزینی دشمن طبیعی است، یعنی حشراتی که بتوانند آفت های موجود را از بین ببرند.

وی با اشاره به زنبورهای پارازیتوئید و سن های شکارگر به عنوان دشمنان طبیعی توضیح داد: این حشرات از آفات تغذیه کرده و جمعیت آفت ها را پایین می آورند. در این شرکت چهار نمونه زنبور پارازیتوئید داریم که دشمن طبیعی شته ها و سفیدبالک ها هستند.

این دانش آموخته رشته دکتری حشره شناسی در مورد نحوه تولید این حشرات گفت: چهار دستگاه ژرمیناتور صنعتی داریم که در دما و رطوبت مناسب آنها را تولید می کنند. زنبورها شته را مومیایی می کنند و حتی این شته های مومیایی شده را برای گلخانه ها و کشاورزان ارسال می کنیم.

وی در مورد تولید دشمن طبیعی برای آفت هایی مانند سوسک شاخک بلند درخت گردو گفت: برای بعضی از این آفات مانند زنبور مغزخوار بادام دشمن طبیعی جواب می دهد ولی به طور کلی دشمن طبیعی بهترین عملکرد را در محیط های محصورشده مانند گلخانه دارد و ممکن است در باغ و…این عملکرد را نداشته باشد.

صداقت توضیح داد: برای این که بدانیم حتما دشمن طبیعی در مورد سفیدبالک ها مفید خواهد بود باید ابتدا در محیط محدود و فضای باز پایلوت امتحان شود و بعد از رهاسازی نمونه برداری انجام شود و بدانیم چه میزان موفق به از بین بردن آفت ها شده ایم.

وی گفت: دشمن طبیعی سفیدبالک ها در محیط گلخانه ای کاملا موفق عمل کرده اما برای محیط باز باید مراحل مذکور طی شود و نیاز به همکاری شهرداری داریم.

به گفته صداقت این شرکت دانش بنیان همچنین کرم هایی برای ماهی های گوشتخوار، کنه شکارگر، سن شکارگر، زنبورهای پارازیتوئید و تولید می کنند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

کشف و ثبت جهانی ۱۴ گونه جدید حشرات توسط حشره شناس ایرانی

دستیابی به تکنیک‌ پرورش انبوه زنبورهای پارازیتویید شته با همکاری یک دانشگاه ایتالیایی

تخمین سن افراد از روی چهره با مدل ابداعی محققان ایرانی

کشف و ثبت جهانی گونه جدید کنه های اریوفیوئید در ایران/تحقیقات مشترک با ایتالیا در زمینه رفع علف های هرز با کمک حشرات

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها