دوشنبه، ۲۷ آذر، ۱۳۹۶ | Monday, 18 December , 2017

کاهش خطر چاقی و کبد چرب با سویای تراریخته جدید

کد خبر: 31131 نسخه قابل پرینت
۲۷ آبان ۱۳۹۶ | ۱۹:۲۲
کاهش خطر چاقی و کبد چرب با سویای تراریخته جدید

مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا بر روغن‌های بازار نشان داد روغن سویای تراریخته دارای اسید اولئیک بالا موجب کاهش عوارضی چون چاقی، بیماری‌های قلبی و بروز مقاومت به انسولین در مقایسه با روغن سویای غیر تراریخته شده است.

به گزارش دیده بان علم ایران، مطالعات محققان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا (UCR) بر روی نوعی روغن سویای تراریخته در بازار نشان می‌دهد این روغن موجب توانسته است موجب کاهش عوارضی چون چاقی و بروز مقاومت به انسولین در مقایسه با روغن سویای غیر تراریخته شود.

ابن روغن که Plenish نام دارد و توسط پژوهشگران مورد آزمایش قرار گرفته، در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت دوپونت به بازار عرضه شده است.

این روغن به‌ گونه‌ای مهندسی شده تا اسید لینولئیک بسیار کمتری داشته و درنتیجه به لحاظ ترکیب، شبیه روغن زیتون شود که اساس رژیم غذایی مدیترانه‌ای بوده و روغن سالمی محسوب می‌گردد. این امر همچنین موجب افزایش ماندگاری روغن در محصولاتی می‌شود که با این روغن سرخ می‌شوند.

روغن سویا که ازجمله روغن‌های نباتی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود، در سطح جهان نیز محبوبیت روزافزونی دارد.

این تیم تحقیقاتی همچنین پلنیش را با روغن‌زیتون مورد مقایسه قرار داده‌اند. بر اساس نتایج، هر دو نوع این روغن‌ها حاوی مقادیر بالای اسید اولئیک هستند که ازجمله اسیدهای چربی است که به نظر می‌رسد موجب کاهش فشارخون شده و به کاهش وزن و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

این محققان، دریافته‌اند روغن‌زیتون اثراتی مشابه با پلنیش ایجاد می‌کند که شامل بروز کبد چرب و ایجاد چاقی بیشتر نسبت به روغن نارگیل و در عین‌حال کمتر نسبت به روغن سویای معمولی است. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، محققان، این یافته را تعجب‌برانگیز خوانده اند زیرا روغن‌زیتون معمولا به‌عنوان سالم‌ترین روغن گیاهی محسوب می‌شود.

برچسب ها

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
تمامی حقوق این سایت متعلق به «دیده‌بان علمی ایران» است
Copyright © 2016
Designed By Aryan