جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

انجام عملیات در عمق ۲۰۰ متری آب‌ها با ربات‌های زیردریایی ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:27651
یکشنبه، ۲ مهر، ۱۳۹۶ | 13:09

انجام عملیات در عمق ۲۰۰ متری آب‌ها با ربات‌های زیردریایی ایرانی

با تلاش محققان کشور، بزودی انجام عملیات در عمق ۲۰۰ متری آب‌ها، با ربات‌های زیردریایی کنترلی ROV امکان‌پذیر خواهد شد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران سید میلاد فیاضی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان طراح این ربات زیردریایی، بابیان این که  امروزه ربات‌های زیرآبی، بخش جدانشدنی صنایع و علوم دریایی هستند، گفت:  در حال حاضر این ربات‌ها بخش بسیار مهم و قابل‌اعتمادی از صنایع ساحلی و فراساحلی به شمار می‌روند و توسط نهادهای تجاری، دولتی، نظامی‌ و تحقیقاتی مورداستفاده قرار می‌گیرند.


فیاضی گفت: ربات‌های زیردریایی مدرن، امروزه طیف متنوعی از وظایف محوله را، از بازرسیِ محیط‌های خطرناک درون راکتورهای  هسته‌ای گرفته تا تعمیر تأسیسات پیچیده‌ی زیردریا در صنایع نفت و گاز به انجام می‌رسانند.


این فعال حوزه فناوری در تعریف این ربات طراحی‌شده اظهار کرد: این نوع زیردریایی، یک وسیله‌ نقلیه‌ی پویش‌گر با قابل‌یت کنترل از راه دور (ROV) است، سیستم کنترل پیشرفته‌ ربات‌ها به اپراتور این امکان را می‌دهد که وسیله‌ را در اعماق آب کنترل و هدایت کند و از طریق اعمال فرامین عملیات‌ موردنظر را از طریق تجهیزات ربات، انجام دهد.


مدیرعامل این شرکت  دانش بنیان با اشاره به اینکه ربات‌های زیرآبی در اندازه‌ها و ابعاد متفاوت و با گستره متنوعی از فنّاوری‌ها و امکانات در سال‌های اخیر طراحی، ساخت، آزمایش و به‌کارگیری شده‌ است گفت: برخی از ربات‌های طراحی‌شده در مواردی  به تولید صنعتی رسیده‌اند. انواع این ربات‌ها از نمونه‌های کوچک و ساده‌ای که صرفاً مجهز به دوربین فیلم‌برداری کوچکی تا گونه‌های پیشرفته و بسیار پیچیده‌ای که در اعماق بیش از ده هزار متری دریا امکان انجام عملیات متنوع و متعددی رادارند، شامل می‌شوند.


فیاضی گفت:  از آن جا که ربات‌های زیردریایی از فنّاوری های‌تک برخوردار هستند، بسیاری از شرکت‌های ایرانی به علت تحریم‌ها برای واردات این محصولات با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می‌کنند.


وی در خصوص هزینه تمام‌شده این شناور در داخل کشور گفت: قیمت این دستگاه بنا بر عمق عملیاتی و نوع تقاضا از ۷۰ میلیون‌ تا چند میلیارد متفاوت است. نمونه ROV  ۲۰۰ متری طراحی‌شده در کشور به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد، درحالی‌که نمونه خارجی آن با ابعاد مشابه چیزی حدود ۱ تا ۳ میلیارد تومان است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

سامانه رباتیک پایش تاسیسات زیردریایی در کشور طراحی شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها