جمعه، ۱۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 29 March , 2024

ورود ایران به طراحی ماهواره‌های ۱۵ کیلوگرمی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:2401
یکشنبه، ۶ تیر، ۱۳۹۵ | 11:45

ورود ایران به طراحی ماهواره‌های ۱۵ کیلوگرمی

رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به این که ساخت ماهواره‌های ۱۵ کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرار گرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران منوچهر منطقی، افزود: امروزه در دنیا ساخت و استفاده از اینگونه ماهواره ها مورد توجه قرار گرفته است و بیشتر کشورها در این حوزه فعالیت می کنند و در ایران نیز چندین دانشگاه فعال در طراحی و ساخت ماهواره های ۲۵ تا ۵۰ کیلوگرم، به فناوری ماهواره های کوچک نیز دست یافته اند.

وی بیان کرد: در حوزه ساخت ماهواره دانشگاهی در کشور سه محصول پایه مورد توجه قرار گرفته است، ماهواره های زیر ۱۵ کیلوگرم، ۷۰ کیلوگرمی و ۱۵۰ کیلوگرمی که به عنوان سه ماهواره پایه در سطح ملی برای رفع نیازهای مختلف موره بهره برداری قرار می گیرد. از این سه نوع ماهواره پایه همانگونه که اشاره شد دنیا تمایل و توجه بیشتری روی ماهواره زیر ۱۵ کیلوگرم دارد.

به گفته منطقی، برای تولید انواع ماهواره ها با دانشگاه هایی که توان و استعداد ساخت آنها را دارند، مذاکرات و طراحی آنها در این دانشگاه ها آغاز شده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه های ایران پیش از این به فناوری طراحی و ساخت ماهواره در مقیاس ۲۵ تا ۵۰ کیلوگرم دست یافته بودند، افزود: برای کاربردی کردن آنها از دانشگاه ها خواستیم ماهواره هایی که طراحی می کنند طوری باشند که بتوانند حداقل سه سال در مدار باقی بمانند؛ زیرا وقتی ماهواره ای در سطح آزمایشگاهی به فضا پرتاب می شود، کمتر از ۶ ماه در فضا می ماند و فناوری ماهواره ای که در فضا برای مدت طولانی باقی می ماند، فاصله معنی داری با ماهواره های سطح آزمایشگاهی دارد.

رییس مرکز ملی فضایی ایران اظهار کرد: این سه محصول پایه حداکثر بین ۱۸ تا ۲۴ ماه طراحی و ساخته می‌شوند.

منطقی درخصوص چرایی ساخت ماهواره ها در ابعاد مختلف، گفت: هر یک از ماهواره های ساخته شده در وزن های مختلف کاربردهای خاص خود را دارد و در بخش های مختلفی مانند مخابراتی، سنجشی یا موقعیت یابی مورد استفاده قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه میزان کارایی ماهواره های کمتر از ۱۵ کیلوگرم بیشتر از دیگر ماهواره ها است، افزود: پرتاب ماهواره های سبک تر به فضا ساده تر و سریع تر است و ده‌ها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بالگردهای ایرانی در انتظار اخذ گواهینامه‌های بین‌المللی

پرتاب ماهواره های سنجش از دور ایران تا ۵ سال آینده

ایران، پیشتاز تولید مقالات علمی هوافضا در منطقه

نخستین مرکز نوآوری پهپادهای تجاری افتتاح شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها