- دیده بان علم ایران – Iran Science Watch - https://didehbanelmiran.ir -

بومی‌سازی کانکتورهای الکتریکی وارداتی توسط محققان ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند با حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) کانکتورهای الکتریکی را طراحی و تولید کنند .
صحا

به گزارش دیده‌بان علم ایران مهندس  علیرضا سلیمانی،‌ رییس هیأت مدیره شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده این محصول، درباره هدف از ساخت کانکتورها گفت: با توجه به حجم بالای واردات این محصول به داخل کشور و ضربه‌ای که این واردات به اقتصاد کشور می‌زد، تلاش کردیم با طراحی و ساخت در داخل کشور، از واردات آن جلوگیری کنیم، ضمن اینکه توانستیم برای نیروی جوان کشور اشتغال‌زایی کرده و در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی گام بلندی برداریم.

وی با اشاره به کاربرد کانکتورها در صنایع نفت و گاز، ریلی، خودرو، هوافضا، دریایی و پزشکی افزود: کانکتور وسیله‌ای برای انتقال جریان الکتریکی، داده و دیتا است که در حوزه‌های حساس و مهمی پزشکی، نفت و گاز، ریلی، خودرو، هوافضا و دریایی کاربرد دارد. اما در دوران تحریم کشورهای خارجی صادرات این محصول را به‌ دلیل کاربردهای دوگانه‌ای که در برخی از حوزه‌ها دارد به کشورمان ممنوع کردند. از طرفی کانکتور در ایران برخلاف کشورهای بزرگ صنعتی به تعداد پایینی مصرف می‌شود و به همین دلیل هزینه ساخت آن مقرون‌به‌صرفه نیست.  همچنین کانکتورهای وارداتی به کشور نیز کیفیت مطلوبی ندارند و فاقد گارانتی هستند و در زمان مصرف منجر به ایجاد اشکالاتی در سیستم‌های مورد استفاده می‌شوند، از این رو برآن شدیم تا خودمان این محصول را طراحی و تولید کنیم.

مهندس سلیمانی درخصوص ویژگی‌های کانکتورهای تولیدی اظهار کرد: کانکتورهای تولیدی علاوه‌بر کیفیت بالا و گارانتی و استانداردهای مختلف، قیمت مناسب‌تری هم نسبت به محصول مشابه خارجی دارد و سعی ما بر این است تا با تولید بیشتر، قیمت را به میزانی پایین‌تر از آنچه که اکنون هست برسانیم.

وی تهیه سبدی از کانکتورهای پرمصرف در حوزه‌های پرکاربرد مانند نظامی، پزشکی و خودرو را برنامه اصلی این شرکت نام برد و اضافه کرد: درنظر داریم تا بازار داخلی کشور را بی‌نیاز از محصول خارجی کنیم و باتوجه به شناخت بازار داخلی و مشتریان این محصول مشکلی در خصوص تولید و فروش آن در بازار هدف نداریم. ضمن اینکه رسیدن به بازارهای خارجی و صادرات این محصول برنامه بلندمدت شرکت قرار دارد.

رییس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان، کمک‌های صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک را مثبت ارزیابی کرده و منجر به ورود این محصول به مرحله تولید و بازارهای کشور شده است.

انتهای پیام