پنج شنبه، ۳۰ فروردین، ۱۴۰۳ | Thursday, 18 April , 2024

کوچکترین نانوهولوگرام سه بعدی جهان ساخته شد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:20035
سه شنبه، ۹ خرداد، ۱۳۹۶ | 08:13

کوچکترین نانوهولوگرام سه بعدی جهان ساخته شد

محققان استرالیایی با استفاده از روش مبتنی بر لیزر، موفق به ساخت کوچکترین نانوهولوگرا سه بعدی جهان شدند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران هولوگرام‌ها بخشی از دنیای علمی تخیلی هستند، اما یافته‌های محققان نشان می‌دهد که نسل جدیدی از این هولوگرام‌ها در حال تولد است.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه RMIT و مؤسسه فناوری بیجینگ موفق به طراحی کوچکترین هولوگرام جهان شدند. این هولوگرام را می‌توان با محصولات روزمره نظیر تلفن همراه ترکیب کرد.

مین گو از دانشگاه RMIT و رهبر پروژه، مدعی است که فناوری هولوگرام آنها بدون نیاز به عینک سه بعدی خاصی قابل دیدن بوده و ابعاد آن ۱۰۰۰ برابر نازکتر از تار موی انسان است. این گروه این فناوری را «نانوهولوگرام» نامگذاری کردند.

در حال حاضر یکی از محدودیت‌های فناوری هولوگرام، ضخامت نوری آن است. هولوگرام‌های رایج از تلفیق نور برای ایجاد اشکال سه بعدی استفاده می‌کنند. اما هولوگرام‌هایی که توسط کامپیوتر تولید می‌شوند برای استفاده روی تلفن‌های همراه بسیار بزرگ هستند؛ بنابراین محدودیت کاربرد دارند.

مین و همکارانش هولوگرام ۲۵ نانومتری را با استفاده از عایق توپولوژیکی تولید کردند که دارای ضریب شکست پایین بوده و روی یک زیرلایه قرار گرفته است. این فیلم عایق موجب بهبود کیفیت تصویر هولوگرام میشود؛ بدون این که کوچک‌شدن آن را قربانی کند.

مین می‌گوید که این نانوهولوگرام با استفاده از یک روش سریع مبتنی بر لیزر ایجاد می‌شود که برای تولید انبوه مناسب است. از نظر تئوری، این فناوری می‌تواند درون تلفن‌های همراه و دیگر ادوات استفاده شده و در آنجا کار کند. مرحله بعدی، کوچک کردن این فناوری است، به طوری که بتوان آن را روی LCD و صفحه نمایشگر تلفن همراه قرار داد.

از این هولوگرام می‌توان در صنایع مختلف استفاده کرد؛ هر قطعه الکترونیکی را می‌توان به این هولوگرام مزین کرد.

مین می‌افزاید: «از ادوات پزشکی تشخیص طبی گرفته تا وسایل آموزشی، ذخیره اطلاعات و امنیت سایبری با استفاده از این فناوری بهبود کارایی پیدا می‌کنند. این هولوگرام سه بعدی دارای پتانسیل استفاده در صنایع مختلف است.»

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بهره‌برداری از ایستگاه تصفیه خوراک هگزا فلوراید اورانیوم/ساخت دستگاه لیزر دیسک در کشور

اعطای گرنت ۵۰ میلیون تومانی ستاد فناوری‌های فوتونیک به رساله های برگزیده

تجاری سازی دستاورد محققان مرکز ملی لیزر: سیستم جوش لیزری به فولاد مبارکه می رود

مرکز تحقیقات فرآوری لیزری مواد راه اندازی شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها