جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

یخ‌زدایی ایمن از «اندام یخ زده» در فرآیند پیوند اعضای بدن

نسخه قابل پرینت
کد خبر:16511
سه شنبه، ۲۴ اسفند، ۱۳۹۵ | 13:31

یخ‌زدایی ایمن از «اندام یخ زده» در فرآیند پیوند اعضای بدن

محققان با استفاده از نانوذرات آهنِ دارای پوششی از جنس سیلیکا، روشی برای گرم کردن عضو منجمد شده برای پیوند ارائه کردند. امواج رادیویی موجب تهییج نانوذرات و گرم شدن عضو منجمد شده می‌شود؛ بدون این که رگ‌ها یا دریچه‌ها دچار ترک یا آسیب شود.

به گزارش دیده بان علم ایران پیوند عضو یکی از راهکارهای پزشکی برای کمک به بیمارانی است که در اثر بیماری عضوی را از دست داده‌اند. معمولاً اندام از دهنده عضو گرفته شده، منجمد می‌شود و دوباره بعد از گرم کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما اندام یخ‌زده همیشه به حالت اول باز نمی‌گردد.

یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که فناوری‌ نانو می‌تواند بر این مشکل فائق آید، به طوری که ذخیره‌سازی اندام‌های اهدا شده با کارایی بالاتری نسبت به قبل انجام شود.

دانشمندان روشی یافته‌اند که با استفاده از آن می‌توان رگ‌های خونی و دریچه‌های قلب منجمد شده را دوباره گرم کرد؛ بدون این که آسیبی به بافت وارد شود. اگر این یافته محققان تجاری‌سازی شده و در مقیاس انبوه استفاده شود، آنگاه می‌توان گفت که گام بزرگی در مسیر نگهداری از قلب و ریه اهدا شده برداشته می‌شود. معمولاً دو سوم این اندام‌ها در اثر محدودیت‌های موجود در فناوری‌ رایج، قابل استفاده نیستند.
براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، اگر بتوان مانع از هدر رفت اندام‌های یخ‌زده شد و از تمام عضو‌های اهدا شده استفاده کرد، آنگاه می‌توان به تمام افراد لیست انتظار اهدا عضو در مدت دو سال عضو مورد نظر را اهدا کرد.

محققان دانشگاه مینسوتا در این روش از نانوذرات آهن که دارای پوشش سیلیکا است، برای گرمایش اندام‌ها استفاده کردند. آنها اندام مورد نظر را به همراه این نانوذرات تا دمای ۱۶۰- درجه سانتیگراد سرد کرده و عضو را در حالت شیشه مانند در آوردند. سپس امواج رادیویی به این نانوذرات ارسال کرده و با این کار نانوذرات را تهییج می‌کنند. این برانگیختگی موجب یخ‌زدایی از اندام منجمد می‌شود؛ بدون این که در آن ترکی ایجاد کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید بتن خود ترمیم شونده در کشور

آغاز مطالعه یکپارچه سازی ایستگاه زمینی ماهواره ها در کشور

در گفت و گو با دیده بان علم تشریح شد: ابداع کاتالیست جدید تولید هیدروژن با همکاری محققان ژاپنی/دستاورد شیمیدانان ایرانی روی جلد مجله «جامعه شیمی سلطنتی»

ایران در حال کوتاه شدن است/چرا پیش آگهی زلزله های کوتاه مدت در ایران ممکن نشده است؟

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها