پنج شنبه، ۶ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Thursday, 25 April , 2024

پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز جهانی «زنان و دختران در علم»

نسخه قابل پرینت
کد خبر:15505
چهارشنبه، ۲۷ بهمن، ۱۳۹۵ | 13:32

پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز جهانی «زنان و دختران در علم»

ایرینا بوکووا، مدیرکل یونسکو در پیامی به مناسبت روز جهانی «زنان و دختران در علم» همگان را به همراهی با بیانیه جهانی «برای زنان در علم» که بر توامندسازی زنان و دختران در همۀ سطوح از یادگیری و پژوهش گرفته تا امور مدیریتی و آموزش در تمام حوزه‌های علم تاکید دارد، دعوت کرد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در پیام ایرینا بوکووا به مناسبت روز جهانی «زنان و دختران در علم» (۱۱ فوریه) آمده است: «روز جهانی زنان و دختران در علم فرصتی است برای همه تا از حضور زنان و دختران در علم پشتیبانی کنند. دختران همچنان با کلیشه‌ها و قالب‌های رفتاری و محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی‌ای رو‌به‌رو هستند به نحوی که امکان دسترسی آنان به آموزش و منابع مالی برای پژوهش را محدود می‌‌کند و در نتیجه اشتغال آنان را در مشاغل علمی محدود و مانع شکوفایی استعدادهایشان می‌شود.

زنان در حوزه پژوهش و تصمیم‌گیری علمی همچنان در اقلیت هستند. این موضوع تحقق دستورکار ۲۰۳۰ برای توسعۀ پایدار و توافق‌نامۀ تغییر اقلیم پاریس را که هر دو بر نقش کلیدی علم و عدالت جنسیتی تأکید دارند تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؛ به‌ علاوه، فقر و بی‌عدالتی بیش از همه بر دوش زنان و دختران سنگینی می‌کند.

آنان در خط مقدم تغییر اقلیم و آثار زیان‌بار ناشی از بلایای طبیعی قرار دارند. زنان و دختران ساکن مناطق محروم و روستایی بیش از همه در معرض آسیب هستند.

پیشرفت زمانی معنی‌ پیدا می‌کند که از ابتدا به رعایت حقوق و کرامت زنان بپردازد و این کار در سایۀ شکوفایی استعداد، نبوغ و نوآوری به وسیلۀ زنان و دختران امکان‌پذیر می‌شود.

این پیام در جریان دو کنفرانس گذشتۀ کشورهای عضو کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در زمینۀ تغییر اقلیم (COP 21 and22) نیز اعلام شد. بشریت نمی‌تواند بدون نیمی از استعدادهای خلاق خود به نتیجه برسد.

زنان و دختران باید در همۀ سطوح از یادگیری و پژوهش گرفته تا امور مدیریتی و آموزش درهمۀ حوزه‌های علم توانمند شوند. این هدف، زیربنای بیانیه‌ای است که یونسکو در سال گذشته با عنوان «برای زنان در علم» با بنیاد اورئال به منظور فراهم آوردن زمینۀ مشارکت دولت‌ها و ذی‌نفعان و با هدف ارتقای مشارکت کامل زنان و دختران (در علم) ارائه کرد.

ضروری است انگیزه‌های لازم را باید برای ارتقای شغلی از طریق قرار دادن فرصت‌های آموزشی برای زنان جوان دانشمند فراهم کرد. باید آگاهی‌ها را نسبت به فعالیت‌های زنان دانشمند جوان از طریق ایجاد فرصت‌های برابر برای مشارکت و حضور در سطح وسیعی از نهادهای علمی و نیز راهبری این نهادها، ارتقا بخشید.
دنیا نیازمند علم است و علم به زنان نیازمند است.

ما از همه دعوت می‌‌کنیم که بیانیه یاد شده (www.fwis.fr/en/manifesto) را امضا کنید. با هم و درکنار هم می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم.»

انتهای پیام

مطالب مرتبط

در تهران راه اندازی می شود: مرکز آموزشی و پژوهشی مدیریت خطرپذیری و تاب آوری زلزله منطقه غرب و مرکز آسیا

خطر از دست دادن جایزه «ابن سینا» یونسکو به دلیل بدهی معوقه!

ایران، صاحب «کرسی یونسکو در ترویج علم» شد

قرار «دختران منجم»؛ عصر جمعه، بوستان شفق

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها