جمعه، ۷ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Friday, 26 April , 2024

ملک زاده اعلام کرد: سهم دانشگاه های علوم پزشکی در تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی سال آینده/افزایش تعداد دانشمندان برتر ایران به ۴۰۱ نفر

نسخه قابل پرینت
کد خبر:15386
پنج شنبه، ۲۱ بهمن، ۱۳۹۵ | 11:22

ملک زاده اعلام کرد: سهم دانشگاه های علوم پزشکی در تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی سال آینده/افزایش تعداد دانشمندان برتر ایران به ۴۰۱ نفر

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش اعضای هیات علمی پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی در سال آینده خبر داد.

 به گزارش دیده بان علم ایران دکتر رضا ملک زاده در بیست و پنجمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور در بندرعباس، اظهار داشت: در سال آینده دو هدف کلی، ۱۷ هدف کمی، ۶۸ برنامه و ۳۹۴ فعالیت را دنبال خواهیم کرد که یکی از آنها افزایش تعداد اعضای هیات علمی پژوهشی است که این افزایش در دانشگاه های بزرگ، ۱۰ درصد و در دانشگاه های کوچک ۵ درصد خواهد بود.
وی بودجه پژوهش علوم پزشکی را در سال ۹۵ ، ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و خواهان افزایش بودجه در سال آتی شد.
دکتر ملک زاده، سپس به وضعیت ایران در تولید علم و شمار دانشمندان کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد دانشمندان برتر ایران از ۱۰۸  به ۴۰۱ دانشمند و مراکز رشد کشور به ۸۰ مرکز در سال جاری رسیده و تعداد شرکت های دانش بنیان دو برابر شده است.

وی به مقایسه سطح سواد در کشور قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت : پیش از انقلاب ۶۸ درصد از بزرگسالان بیسواد بودند و ۴۰ درصد از افراد دوره ابتدایی را فرا می گرفتند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر میزان تحصیل از دو سال به ۸ سال به ازای هر فرد افزایش یافته است گفت: تعداد دانش آموختگان زن و مرد تقریبا با همدیگر برابر است.

وی با اشاره به دوران ریاست خود در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۶۳، خاطرنشان کرد: در آن زمان حتی یک دانشجوی PHD در کشور وجود نداشت و در آن زمان اولین دوره دکتری را در رشته شیمی ایجاد کردیم اما در حال حاضر ۷۰  هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم و ۳۰ درصد مقالات منطقه ای و یک و نیم درصد انتشارات جهان متعلق به ایران است ؛ به عنوان نمونه در حوزه انتشارات بیوتکنوژی در جهان رتبه چهاردهم و در منطقه رتبه نخست را داریم.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت یادآور شد: با وجود جنگ، تحریم و گرفتاری های کشور، پیشرفت های بسیار زیاد و قابل توجهی داشته ایم و همیشه نباید به نداشته ها توجه کرد.

دکتر ملک زاده اهداف کلی  معاونت  تحقیقات و فناوری را ظرفیت سازی در حوزه سلامت و فناوری دانست و گفت: بر اساس آخرین آمار در بهمن ۹۵ در کشور ۴۹۲ عضو هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور دارای H-INDEX بالاتر از ۱۵ هستند که عمدتا در دانشگاه های تیپ یک قرار دارند و نیروهای بسیار مهمی هستند که عمده فعالیت های تحقیقاتی مربوط به آنها است و می توانند هسته های تحقیقات را در کشور فعال کنند.

دکتر ملک زاده تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا ۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار بگیرند و این هدف، عملی است زیرا نیروهای بسیار خوبی در کشور وجود دارند و باید برای این هدف، برنامه ریزی کنیم.

وی در پایان با اشاره به راه اندازی مجدد موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، گفت: تا کنون ۶۷ طرح تحقیقاتی بزرگ که بودجه های زیادی داشته اند را تصویب کرده ایم و حدود ۱۸۸ طرح دیگر در مرحله داوری است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها