پنج شنبه، ۶ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Thursday, 25 April , 2024

پایان امپراتوری ۱۶۰ ساله آمپول در واکسیناسیون تا ۲۰۱۷

نسخه قابل پرینت
کد خبر:13975
دوشنبه، ۲۰ دی، ۱۳۹۵ | 11:15

پایان امپراتوری ۱۶۰ ساله آمپول در واکسیناسیون تا ۲۰۱۷

محققان استرالیایی، نانوبرچسبی ساخته‌اند که جای آمپول را در فرآیند واکسیناسیون خواهد گرفت. این برچسب بدون درد، ترکیبات دارویی یا واکسن را وارد بدن می‌کند. آزمون بالینی این نانوبرچسب در سال جاری انجام می‌شود.

به گزارش دیده‌بان علم ایران مارک کندال از دانشگاه کوئینزلند روی ساخت نانوبرچسب‌هایی کار می‌کند که می‌توان با استفاده از آن، سیستم سنتی واکسیناسیون ( سوزن و سرنگ) را که قدمتی ۱۶۰ ساله دارد کنار گذاشت.

برچسب بسیار کوچکی را تصور کنید که ابعادی در حد یک تمبر پستی دارد و روی آن هزاران برجستگی میخی شکل قرار دارد. روی این برچسب این میکروسوزن‌ها ابعادی در حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میکرون دارند و بیش از ۲۰ هزار عدد از آن در فضایی یک سانتیمتر مربعی قرار گرفته‌اند.

این نانوبرچسب با استفاده از روشی موسوم به اچ یون فعال عمیق ساخته شده است که در آن یون‌ها در یک میدان الکتریکی به صورت انتخابی روی سطح فرود آمده و آن را تغییر می‌دهند. به دلیل وجود میدان الکتریکی، یون‌ها را می‌توان با دقت بالایی کنترل کرد.

از مزیت‌های این روش آن است که پیش از این از آن در صنعت مدارهای الکترونیکی و پیل‌های خورشیدی استفاده شده است بنابراین به سادگی می‌توان آن را برای تولید انبوه به کار برد.

با چشم غیرمسلح نمی‌توان میکروسوزن‌ها را روی سطح نانوبرچسب مشاهده کرد با این حال آنها به قدری بلند هستند که می‌توانند درون پوست نفوذ کنند. این میکروسوزن‌ها درون بخش مرده سلول‌های پوستی نفوذ می‌کنند سلول‌هایی که نقش سد حفاظتی را در بدن ایفا می‌کنند.

بعد از عبور از این لایه مرده، میکروسوزن به بخش زنده پوست می‌رسد که در آن سلول‌های سیستم ایمنی بدن قرار دارد که نقش مهمی در عملکرد واکسن ایفا می‌کنند.

این گروه نشان دادند که با این روش می‌توان روی سطح میکروسوزن‌ها را مواد واکسن پوشش داد که با این کار واکسن با دوزی بسیار پایین وارد بدن می‌شود.

در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت جهان، از آمپول ترس دارند و براساس آمار سازمان جهانی سلامت، هر ساله هزاران نفر در جهان به دلیل آلودگی‌های ناشی از آمپول‌ها جان خود را از دست می‌دهند. بنابراین ارائه این فناوری می‌تواند کمک زیادی به سلامت جامعه کند.

از دیگر مزیت‌های این فناوری آن است که نیاز به وجود یخچال را برای نگهداری واکسن به حداقل می‌رساند و واکسن‌ها به صورت خشک استفاده می‌شوند.

این واکسن‌ها وارد فاز آزمون بالینی شده‌اند و قرار است با کمک سازمان جهانی سلامت، این آزمون در سال ۲۰۱۷ در کشور کوبا انجام شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

در تداوم پروژه های متعدد تولید واکسن کووید ۱۹ در ایران: نخستین واکسن mRNA ایرانی به مرحله کارآزمایی بالینی رسید

گسترش واکسیناسیون کرونا در آلمان به کودکان بالای ۱۲ سال

جناب نمکی! می گویید «برای تکه تکه شدن روی مین» هستید؛ اما این جان مردم است که به هوا می‌رود!

واکسن کووید ۱۹ تاثیری بر شیر مادر ندارد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها