- دیده بان علم ایران – Iran Science Watch - https://didehbanelmiran.ir -

معرفی شش محصول نانو فناوری کشور در کشاورزی و صنایع غذایی

شش محصول فناوری نانو در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی و مواد غذایی معرفی شدند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته «ایران آگروفود ۲۰۱۶» که با حضور بیش از ۷۱۰ شرکت داخلی و ۷۴۶ شرکت خارجی، برگزار شد، آخرین دستاوردها و محصولات فناوری نانو کشور در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، عرضه و شش محصول فناوری نانو نیز در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی معرفی شدند.

پوشش‌های نانوساختار سخت و مقاوم با اعمال بر روی سطوح قطعات صنعتی، ابزارها و قالب‌ها که تحت خوردگی، سایش و فرسایش هستند، از جمله این محصولات بوده است. این پوشش‌ها به دلیل افزایش عمر قطعات، ابزارها و قالب‌ها و نیز عدم نیاز به تعمیرات متوالی، افزایش کیفیت سطحی قطعات، کاهش هزینه تولید و صرفه‌جویی ارزی باعث ایجاد مقاومت بالا در این قطعات شده و طول عمر قطعات را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

نایلون زیست تخریب پذیر دومین محصول عرضه شده در این نمایشگاه بوده که با استفاده از نانو ذراتی که تجزیه پذیری پلیمرها را افزایش می دهند، ساخته ‌شده است. با فناوری نانو می‌توان عمر پلاستیک را از حدود ۲۰۰ سال به کمتر از ۵ سال کاهش داد.

پوشش گلخانه از دیگر محصولات مبتنی بر فناوری نانوی عرضه شده در این نمایشگاه بوده که شامل نایلون‌های نانویی سه لایه گلخانه‌ای است که برای ارتقای کیفی و عملکرد مناسب این پوشش خواص ویژه‌ای به هریک از این لایه‌ها افزوده ‌شده است.

نانو آفت کش گیاهی که حاوی نانو ذرات کیتوسان حامل منتول با خاصیت ضدقارچ است، از دیگر محصولات عرضه شده به این نمایشگاه بود. در اثر تقویت سیستم ایمنی ذاتی گیاه توسط این ترکیبات، پروتئین‌ها و ترکیبات بیوشیمیایی خاصی از گیاه ترشح می‌شود که آفات نباتی و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زای گیاه نسبت به آنها حساس است و پس از مدتی از بین می‌روند.

دستگاه نانوکویتاسیون صنعتی از دیگر دستاوردهای محققان حوزه نانو فناوری بوده که در نمایشگاه عرضه شد. انرژی تولید شده در این دستگاه برای پاستوریزاسیون سرد، اختلاط مایعات نامحلول در محیط مایع و نیز افزایش قابلیت واکنش شیمیایی مواد استفاده می‌شود.

دستگاه مولد پلاسمای سرد برای افزایش زمان ماندگاری و استریلیزاسیون در صنایع غذایی و افزایش جوانه زنی بذر استفاده می‌شود. پلاسمای سرد با یک فرایند غیر حرارتی می‌تواند سبب کاهش بار میکروبی از سطح مواد خام کشاورزی و فرآوری‌شده، شود. این محصول نیز در نمایشگاه آگروفود ۲۰۱۶ معرفی شد.

بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی و مواد غذایی از ۱۰ تا ۱۳ خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد.