جمعه، ۳۱ فروردین، ۱۴۰۳ | Friday, 19 April , 2024

جنازه دختر ۱۴ ساله با آرزوی زندگی دوباره منجمد شد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:10952
شنبه، ۲۹ آبان، ۱۳۹۵ | 15:16

جنازه دختر ۱۴ ساله با آرزوی زندگی دوباره منجمد شد

جسد دختر ۱۴ ساله‌ای که می‌گفت “امیدوارم تا شاید صدها سال دیگر درمان شوم، برخیزم و به زندگی ادامه دهم” با حکم دادگاه منجمد شد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، این نوجوان بریتانیایی که به نوع نادری از سرطان مبتلا بود پیش از مرگ خواسته بود تا جنازه او به روش علمی منجمد شود تا شاید با پیشرفت علم در آینده، بازگرداندن حیات به او امکانپذیر شده و بتواند بار دیگر به زندگی خود ادامه دهد.

والدین این دختر از هم جدا شده‌اند و در حالیکه مادر او با این درخواست موافق بود، پدرش برای جلوگیری از اجرای این خواست به دادگاه مراجعه کرد.

پدر دختر نگران تنها ماندن دخترش در آینده و همچنین هزینه‌های گزاف روند انجماد جسد بود اما در جریان دادرسی مخالفتش را پس گرفت.

جسد این دختر پس از مرگ به آمریکا انتقال یافت و یک شرکت تجاری با هزینه‌ای حدود چهل هزار دلار، آن را “برای همیشه” در دمای پائین منجمد کرده است.

مادر دختر از استطاعت مالی لازم برخوردار نبود اما با کمک خویشاوندان این مبلغ تامین شد و یک گروه بریتانیایی طرفدار انجماد اجساد نیز در سازماندهی انجماد اولیه در بریتانیا و انتقال جسد به آمریکا همکاری کرد.

برای این منظور، به نظر مساعد بیمارستان محل درگذشت این دختر نیز نیاز بود زیرا لازم بوده جسد کوتاه مدتی پس از مرگ در شرایط مناسب قرار گیرد و برای انتقال به محل انجماد در آمریکا آماده شود. مقامات این بیمارستان دولتی گفته‌اند که با توجه به اینکه مسئولیت بیمارستان استفاده از امکانات موجود برای درمان بیماران است و نه حفظ اجساد، در گرفتن تصمیم در این مورد با یک مساله اخلاقی مواجه بودند اما سرانجام حاضر شدند با خانواده دختر همکاری کنند.

این پرونده پیشتر در دادگاه حقوقی مطرح و در سال ۲۰۱۵ به آن رسیدگی شده بود اما قاضی مقرر کرده بود که به منظور جلوگیری از فشار بی مورد بر دختر بیمار، خبر این پرونده و جریان دادرسی تا پیش از مرگ او محرمانه باقی بماند و در اختیار رسانه‌ها قرار نگیرد.

براساس گزارش دادگاه که اخیرا منتشر شده، این دختر در نامه‌ای به خطاب به قاضی نوشته بود: “می‌پرسند چرا یک چنین چیز غیر عادی را می‌خواهم. من فقط چهارده سال دارم و نمی‌خواهم بمیرم اما می‌دانم که به زودی خواهم مرد. فکر می‌کنم انجماد جسد این امکان را به من می‌دهد تا در آینده، شاید صدها سال دیگر، درمان شوم، برخیزم و به زندگی ادامه دهم.”

این دختر نوشته بود “من نمی‌خواهم زیر خاک دفن شوم، می‌خواهم زندگی کنم و بیشتر زنده بمانم و فکر می‌کنم که در آینده، ممکن است برای بیماری من درمانی پیدا شود، من بیدار شوم و زندگی کنم. می‌خواهم این فرصت به من داده شود. این آرزوی من است.”

 

انجماد و نگهداری نسبتا کوتاه مدت یاخته‌های زنده در حال حاضر کاربرد گسترده‌ای در شاخه‌های مختلف پزشکی دارد که از آن جمله می توان به انجماد اسپرم اشاره کرد.

“انجماد عمیق” جسد در دمای پائین به منظور حفظ آن برای مدتی طولانی نیز از دهه ۱۹۶۰ آغاز شد اما موارد استفاده از آن محدود بوده و ظاهرا از آن زمان تا کنون، معدود اجسادی به این شکل منجمد و نگهداری شده است.

براساس حکم دادگاه، تنها مادر دختر اختیار آن را دارد که اجازه خاتمه دوره انجماد و دفن جسد دخترش را بدهد. مشخص نیست که پس از مرگ مادر، این مسئولیت به چه کسی محول خواهد شد.

انتشار گزارش این پرونده سئوالاتی را در مورد جنبه حقوقی انجماد جسد، دوره نگهداری و نحوه محافظت از آن مطرح کرده است. در بریتانیا، قانون مشخصی در این زمینه به تصویب نرسیده و “سازمان بافت‌های انسانی” که مسئول نظارت بر نحوه برداشتن، نگهداری و استفاده از اندام‌ها برای مصارف پزشکی و درمانی است گفته است که موضوع انجماد جسد در حوزه اختیارات آن قرار نمی‌گیرد.

کارشناسان حقوقی آمریکایی گفته‌اند که در ایالات متحده، برای انجماد و حفظ اجساد درگذشتگان در آن کشور یا انتقال اجساد از کشورهای دیگر برای این منظور مانع قانونی وجود ندارد.

انجماد پس از مرگ چیست؟

سرمازیستی (Cryonics) و نگهداری در سرما (Cryopreservation) دو شاخه جدید علم هستند که اخیرا زیاد درباره آنها شنیده‌ایم و از این به بعد هم بیشتر خواهیم شنید. تمایل بشر به جاودانگی هیچگاه فروکش نکرده و پیشرفت دانش و فناوری برخی را بیش از همیشه به این احتمال امیدوار کرده است.

به گزارش بی بی سی، بشر از مدتها پیش می‌دانسته که سرما از بروز فساد و تباهی جلوگیری می‌کند. در حال حاضر سلول‌های خون، مغز استخوان، اسپرم و رویان با انجماد حفظ شده و پس از گرم کردن، این سلول‌های زنده و فعال برای درمان استفاده می‌شوند. اما در مورد اعضای بدن هنوز چنین چیزی امکان پذیر نیست، برخی آن را در آینده ممکن می‌دانند و برخی نه؛ اما انجماد پس از مرگ چگونه انجام می‌شود؟

١- این کار باید کاملا از قبل برنامه‌ریزی شده باشد چون هر اتفاق غیرمترقبه‌ای ممکن است باعث عدم موفقیت شود. بنابراین پس از مرگ، جسد بلافاصله در یخ قرار می‌گیرد تا روند فساد و تباهی شروع نشود.

٢- بعد از آن جسد به دستگاه قلب و ریه مصنوعی، مشابه دستگاهی که در جراحی قلب باز از آن استفاده می شود، متصل می‌شود تا خون در بدن در گردش بماند.

٣- سپس حدود ١٥ نوع ماده شیمیایی وارد رگ‌ها می‌شود تا روند فساد متوقف شده و سلول‌ها محافظت شوند.

٤- جسد اکنون آماده جراحی شده، قفسه سینه باز می‌شود و جراح با کمک دستگاهی که به رگ‌های بزرگ بدن متصل می‌کند، خون و مایعات دیگر را تخلیه می کند و به جای آن ضد یخ وارد رگ‌ها می‌کند. این روندی بسیار حساس است. جسد در یخ قرار دارد. اگر سلول‌ها یخ بزنند یا در روند انجماد آب خود را از دست بدهند آسیب خواهند دید، بنابراین باید با دقت زیاد تعادل را حفظ کرد.

_۹۲۵۰۳۶۷۲_۸۳d65d99-a153-4ee7-a2c2-d997ee5e6248

دستگاه استخراج خون از جسد

۵- وقتی رگها پر از ضد یخ شد جسد به تدریج در مدت دو هفته سرد می‌شود تا دمای آن به ١٩٦- سانتی‌گراد برسد و به آرامگاه فعلا ابدی‌اش منتقل شود؛ به صورت سر و ته در محفظه‌ای مخصوص حاوی نیتروژن مایع و به احتمال زیاد در کنار سه جسد دیگر. جسد همان جا می‌ماند تا زمانی که بشر به فناوری‌ای که آرزویش را دارد، دست یابد.

 آیا در حیوانات چنین کاری انجام شده است؟

اوایل سال میلادی جاری اعلام شد دانشمندان در ام آی تی آمریکا توانسته‌اند مغز خرگوش را منجمد کرده و بعد دوباره آن را به دمای معمولی برگردانند. آنها کارکرد مغز خرگوش را پس از گرم شدن تقریبا کامل توصیف کردند و گفتند به نظر می‌آید حافظه درازمدت هم حفظ شده است.

از این شیوه در آینده می‌توان در پیوند اعضا استفاده کرد که تحولی بزرگ در پزشکی خواهد بود اما در حال حاضر، هدف این است که فرد به زندگی برگردانده شود، دردی که الان لاعلاج است بعدا درمان خواهد شد، فقط کافی است ما را نکشد.

برخی دیگر به این فکر می کنند که در آینده این امکان وجود خواهد داشت که تمام اطلاعات موجود در مغز را بتوان اسکن و دانلود کرد، از این رو در آینده علم به قدری پیشرفت کرده که می توان یک بدن نو در آزمایشگاه تولید کرد یا اینکه اطلاعات مغز یک نفر را در بدن فرد دیگری گذاشت. از این رو برخی فقط سر را منجمد می‌کنند نه تمام بدن را.

_۹۲۵۰۳۶۶۸_۱۲۱۰۱۷۵۳-۹۴fa-4fab-ae8a-2fd98d311409

انجماد بدن انسان در دمای ۱۹۶- سانتیگراد منجمد با نیتروژن مایع

 

این عمل تاکنون برای حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در آمریکا و روسیه انجام شده است.

طرفداران این کار می گویند هر چه که زمانی داستانی تخیلی بوده بعدا محقق شده، بنابراین این اتفاق هم خواهد افتاد، هر چند در آینده دور. برخی دانشمندان اما مرگ را روی دیگر سکه زندگی می‌دانند و معتقدند جلوگیری از مرگ هیچگاه محقق نخواهد شد چرا که با ذات حیات و ماهیت موجود زنده در تضاد است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

انجماد اسپرم حیوانات نادر در اصفهان

مناسبترین روش انجماد بافت بیضه برای حفظ باروری چیست؟

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها